KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GÖZLER FİYATLARDA! iL İL EN UCUZ KURBANLIK LİSTESİ

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle birçok vatandaş ibadetlerini aksatmamak için araştırmalarda bulunuyor. En çok aranan konulardan biri ise kurbalık fiyatları. Peki, en ucuz kurbanlık nerede? İl il kurbanlık fiyatları haberimizde yer alıyor.

Bu yıl 28 Haziran ila 1 Temmuz arasında gerçekleşecek Kurban Bayramı, milyonlarca Müslüman tarafından kutlanacak. Vatandaşlar kurban kesme ibadetlerini yerine getirebilmek adına araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmayı hedefliyor. Peki, 2023 en ucuz kurbanlık nerede? İl il kurbanlık fiyatları haberimizde yer alıyor.


Kurbanlık fiyatı ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023 yılında gerçekleştirilecek kurban kesme organizasyonuna dair açıklamalarda bulunarak fiyatları duyurdu. Erbaş, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.



Kurban nasıl kesilir?

Diğer gayelerle yapılan kesimlerde olduğu gibi kurbanlık hayvanın kesiminde de bazı kurallara uymak gerekir. Hayvan kesim yerine incitilmeden götürülür, kesilecek zaman da kıbleye karşı ve sol tarafı üzerine yatırılır. Elinden geldiği sürece her mükellefin kurbanını kendisinin kesmesi menduptur, değilse bir başkasına vekâlet verip kestirir. Kurbanı kesecek kimsenin müslüman olması tercihe şayandır. Yahudi ve hıristiyanlara da kesim yaptırılabilir. Çünkü Ehl-i kitabın kestiği yenir. Kurban sahibinin kesim esnasında orada hazır bulunması müstehaptır.

Kurban keserken dikkat edilmesi gerekenler

Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:
a) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
b) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
c) Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
d) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
f) Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.


Kurbanlık fiyatları 2023

Türkiye'nin birçok ilinden özellikle büyük şehirlere getirilen kurbanlıkların fiyatları da merak konusu oldu. İl il kurban fiyatları aşağıda sıralanmıştır;

Büyükbaş kurbanlık fiyatı: 50.000 TL - 100.000 TL

Küçükbaş kurbanlık fiyatı: 5.000 TL - 10.000 TL

2023 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları henüz açıklanmadı. Yukarıda geniş bir fiyat skalası olarak yazılan sınırlar, hayvanların özellikleri, geldikleri yerler ve yapılan yatırımlara göre ücretleri değişmektedir. İbadetlerinin yanı sıra yatırım yapmak isteyenler de bu fiyatları takip etmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri