Gelinim Mutfakta Taş Kadayıf tarifi ve yapılışı! 4 Ağustos Cuma

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta, yeni haftasıyla sona eriyor. Birbirinden iddialı gelinler, taş kadayıf hazırlayarak haftayı birincilikle kapatmak amacında. Gelinim Mutfakta Taş Kadayıf tarifi haberimide.

Yeni sezonuna başlayan ve heyecanı kaldığı yerden devam ettiren Gelinim Mutfakta, bir haftasına daha veda ediyor. Nursel Ergin'in sunumuyla ekranlara gelen fenomen programda bugün gelinler tatlı hazırlayarak altınların sahibi olabilmek adına yarışacak. Herkesin hedefi ismini listenin en üst sırasına yazdırabilmek. Seyirciler de oldukça sabırsız ve haftanın nasıl sona ereceğini merakla bekliyorlar. Bugünün tatlısı taş kadayıf olarak açıklandı. Daha önce de yarışmada yapılmıştı. Tarifi bilmeyenler veya bazı noktalarını hatırlamak isteyenler araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta Taş Kadayıf tarifi ve yapılışı haberimizde.

TAŞ KADAYIF TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

  • 1,5 Su bardağı ılık su
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık iki su bardağı)
  • 1 Çay bardağı irmik
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

ŞERBET İÇİN MALZEMELER:

  • 2 Su bardağı su
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 1 Dilim limon

TAŞ KADAYIF TATLISI TARİFİ

YAPILIŞI

  • Şerbet malzemelerini tencereye alın ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra limon dilimini sıkarak ilave edin.
  • 10 dakika daha kaynatıp ateşten indirin ve iyice soğutun. Soğuk olması önemli. Yoksa tatlılar hamurlaşır.
  • Sütü ve suyu ılıtarak yoğurma kabına alın. İçerisine kuru maya ve toz şekeri ilave edin. Üzerini örterek 10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  • Süre sonunda geri kalan diğer malzemeleride ekleyip mikserinizin en düşük ayarında 3-4 dakika çırpın.
  • Hamur krep kıvamında olmalı. Kabın üzerini örtün ve 10 dakika daha bekletin.
  • Krep tavanızın dibini tek sefer çok az yağlayın ve orta ateşe koyun.
  • Hamur karışımından birer kepçe alarak pankek yapar gibi tavaya yuvarlak bir şekilde dökün.
  • Üzeri göz göz olup nemi gidince spatula ile tavada alın ve bir mutfak bezi üzerine dizin. Hamurlar tek taraflı pişiyor.
  • Tüm hamur pişince içlerine dövülmüş ceviz içi koyun ve ikiye katlayıp kenarlarını iyice kapatın.
  • Kızartma tencerenize yağı alın ve kızdırın.
  • Taş kadayıfları her iki tarafı güzelce kızarana değin çevirerek kızartın.
  • Kevgir yardımıyla yağını süzdürün ve soğuttuğunuz şerbetin içine alın.
  • 1-2 dakika şerbet içerisinde karıştırıp hemen servis tabağına alın.
  • Üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın . Afiyet olsun sağlıcakla kalın dostlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri