Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da yeni hafta sona eriyor. Beşinci günde gözler gelinlere çevrilecek ve Sivas usulü kalbura bastı hazırlanacak. Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta, dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabeti ile sürüyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti televizyonlara taşıyan programda bugün Sivas usulü kalburabastı hazırlanacak. Ardından da puanlamalar gerçekleştirilecek. Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.



Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı malzemeleri

  • 1 paket erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından az yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4,5-5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3. 5 su bardağı şeker
  • 2. 5 su bardağı su
  • 2 – 3 damla limon suyu

İçi için;

  • Ceviz içi

Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı yapılışı ve tarifi

Hamur yoğurmaya geçmeden şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Tereyağı tavada eritilip yumurtayı pişirmeyecek sıcaklığa gelince un hariç diğer malzemeler eklenir.
Çok sert olmayacak kıvamda olacak şekilde unu azar azar ilave edilir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılır.
Her bir parça içli köfte açar gibi açılıp içine ceviz içi konup kapatılıp kalburla yada rende ile şekil verilip tepsiye dizilir.
Üzeri kızarana kadar 180° sıcaklıkta pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbet üzerine dökülür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri