Gelinim Mutfakta Sivas usulü etli babuko tarifi ve yapılışı

Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta başlıyor. İlk yemek ise Sivas usulü etli babuko oldu. Gelinim Mutfakta Sivas usulü etli babuko tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Nursel Ergin'in sunumuyla ekranlara gelen ve birbirinden iddialı yarışmacıları ile televizyon dünyasına renk katan Gelinim Mutfakta, yeni haftasına merhaba diyor. Dört takımın Türk ve dünya mutfağından lezzetleri hazırlamaya devam edeceği günde yine herkesin hedefi birincilik. Günün lezzeti ise Sivas usulü etli babuko oldu. Şir adı da verilen bu yemeği hazırlamak isteyenler araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmak istiyor.

Sivas usulü etli babuko malzemeleri

Kömbesi için
Su
Tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un.

Üstü için
Sarımsaklı koyu ayran
kızdırılmış tereyağı

Sivas usulü etli babuko yapılışı

  • Kömbesi için malzemelerimizi güzelce yoğurun.
  • Hamurun sert olmasına özen gösterin.
  • Yoğurduktan sonra tepsiye elinizle düzelterek yayın ve 180 derece fırına verin.
  • Fırından çıkardıktan sonra çok az nemli bezle üzerini sarın.
  • 1 saat dinlendirin ve servis zamanında kare şeklinde bölün.
  • Burada bıçakla değil elinizle bölmelisiniz.
  • Daha sonra koyu sarımsaklı ayranı üzerine dökün ve kızdırlmış tereyağını gezdirerek afiyetle tüketin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri