Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi ve malzemeleri

Kanal D ekranlarının ilgiyle seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da finale sadece üç bölüm kaldı. Bugün sonrasında yayınlanacak iki bölümle sezonu tamamlayacak programda bugün hazırlanacak yemek merak konusu oldu. Seyirciler dünya mutfağından bir lezzeti televizyon ekranlarında gördükten sonra ise araştırmalarla sofralarına taşıyacak. Gelinler bugün Paris soslu antrikot ile birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve Paris soslu antrikot yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta Paris soslu antrikot tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Paris soslu antrikot malzemeleri

  • 250 gr Tuzsuz Tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı Tarhun, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı Maydanoz, doğranmış
  • 4 Adaçayı yaprağı (veya Fesleğen)
  • 1 tatlı kaşığı Yer Hindistan cevizi
  • 5 Ceviz
  • Tuz ve yağda 30 gr Hamsi Filetosu
  • 10 küçük Kapari
  • 2 tatlı kaşığı Toz Biber (beyaz veya siyah)
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (veya limon suyu)
  • 1 tatlı kaşığı Maggi Baharat Sosu (veya Worcestershire Sosu)
  • Tuz, gerekirse


 

Paris soslu antrikot için ihtiyacınız olanlar

  • Tencereler
  • Blender
  • Bir çırpma teli veya elektrikli karıştırıcı
  • Soğuk su ile kase
  • Dökme veya ölçme Kabı

Paris soslu antrikot tarifi ve yapılışı

  • Bir tavada tereyağının 1/4'üne doğranmış soğanları ekleyin. Kısık ateşte tereyağını soğanlarla birlikte eritelim. Soğanları kavurmamaya dikkat edin - soğanlar yarı saydam olur ama hiç kızarmamaları gerekir. Tereyağı da hafif bir cızırtıya gelmelidir.
  • Soğanlar yarı saydam hale geldiğinde veya koklamaya başladığınızda, kalan tereyağını ekleyin. Hala düşük ısıda tutarak, yağın yavaşça erimesine izin verin. Tüm tereyağı neredeyse eridiğinde, ısıyı kapatın.
  • Tarhun, maydanoz, adaçayı (ve kullanılıyorsa fesleğen), hamsi, küçük hindistan cevizi, ceviz, kapari, toz biber ekleyin. Bunu karıştırın, böylece bir tereyağı kreması elde edin. İsteğe bağlı: Bu karışımı bir sonraki adım için bir dökme veya ölçüm kabına dökün, böylece daha az karmaşık bir işlem olur.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı, hardal, maggi baharat sosu (veya worcestershire sosu) ve sirkeyi ekleyin. Bu karışımı çırpmak için bir çırpma teli veya el mikseri kullanın. Yavaş yavaş önceki tereyağı kremasını dökün. Sonunda bu, mayonez gibi kalın, kremsi bir kıvama gelecektir.
  • Karışımın 2/3'ünü bir tencereye dökün. Bu arada, soğuk suyla dolu bir kap hazırlayın. Tavanız kaseye kolayca oturabilmelidir.
  • Tencereyi düşük ila orta ateşte ısıtın ve sürekli karıştırın. Bunun kaynamasına izin vermeyin. Kırılana ve ufalanan bir sıvıya dönüşene kadar karıştırın. “Yıkılmış” görünmelidir.
  • Ufalanınca hemen tencereyi ocaktan alın ve soğuk su dolu bir kaba koyun. Pişirme işlemini durdurmak için karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 30 saniye sonra ısıtmadığımız mayoneze bu karışımı tekrar ekleyin.
  • İki sosu birleştirmek için bir çırpma teli verin. Sos yapılır!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri