Gelinim Mutfakta Midye Tavuk tarifi ve yapılışı

Sezon finali haftasıyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da gözler yeni güne çevrildi. Bugünün yemeği ise midye tavuk oldu. Gelinim Mutfakta Midye Tavuk tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da dün sezon finali haftası başladı. Dört gelinin amansız rekabetine sahne olan zorlu maratonda gözler ikinci güne çevrildi. Yarışmacıların yanı sıra kayınavalidelerin düellosuna ve Nursel Ergin'in renkli sunumuna sahne olan programda günün yemeği ise midye tavuk olarak belirlendi. Peki, Gelinim Mutfakta Midye Tavuk tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta midye tavuk malzemeleri

750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat

Tavukları Kızartma Sosu;
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1 çimdik kimyon
2 diş rende sarımsak
Tavukları bulamak için; un
Kızartmak için; sıvı yağ

Tartar Sos;
4 dilim ekmek içi
4-5 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı silme tuz (tuzu çok atmayın)
Çubuk halinde çöp şiş aparatı

Gelinim Mutfakta midye tavuk tarifi

  1. Kullanacağınız tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde küp küp doğrayın.
  2. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı derin bir kasede karıştırın. Küp doğranmış tavukları bu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Tavuklar beklerken siz diğer malzemeleri hazırlayın.
  3. İlk önce tartar sosu hazırlayın. Ekmekleri rondoda güzelce çekin un ufak olsun. Ekmeklere tuzu ekleyin ekmekleri karıştırın yoğurt ,sarımsak, sirke, sıvı yağı ekleyin güzelce harmanlayın.
  4. Şimdi çekilmiş un ufak olmuş ceviz içini de karışıma ekleyin güzelce karıştırın tadına , kıvamına bakın yoğurt istiyorsa yoğurt, tuz istiyorsa tuz, sarımsak istiyorsa sarımsak ekleyin ve tartar sosu tamamlayın. . Ağzı kapalı bir kaseye koyup buzdolabına kaldırın biraz dinlensin.
  5. Şimdi kızartma sosunuzu hazırlayın. Başka yayvan bir kaseye unu baharatları ve tuzu ekleyin. Harmanlayın.
  6. Maden suyunu da ekleyerek koyu boza kıvamında güzel bir sos hazırlayın un az gelirse bir kaç kaşık ekleyebilirsiniz.
  7. Kıvam dediğim gibi koyu boza gibi olacak ki sos tavukların üstün akmadan durabilsin..Sos çok çok da koyu olmasın kıvamında olsun.
  8. Tavukları bekledikleri sudan bir süzgece alın bir 10 dakika kadar suları süzülsün.
  9. Yayvan bir tabağa biraz un ekleyin.
  10. Şimdi tavukları her bir çubuğa 7-8 adet olacak şekilde geçirin. Tavanıza uzun gelecekse tavuk çubuklarının alt taraflarından biraz kesebilirsiniz, kırabilirsiniz.
  11. Tavanıza yağınızı koyun ısınsın, kızsın . Tavuklar kızmış yağa bırakılmalı o nedenle yağınız kızmalı. .Kızmamış yağa atarsanız tavuklarınız çok yağ çeker çok yağlı olur.
  12. Hazırladığımız kızartma sosunu güzelce bir karıştırın. Tekrar her malzeme güzelce birbirine karışsın.
  13. Şimdi tavuk şişleri ilk önce una sonra hazırladığımız sosa batırarak bekletmeden hemen kızmış yağa bırakın.
  14. 2 dakika bir yüzünü 2 dakika bir yüzünü önlü arkalı kızgın yağda kızartın. Sonra ocağı biraz kısın orta seviye de olsun çok da kısmayın tavuklar yağ çeker orta karar iyidir.
  15. Tavukları önlü arkalı yanları da dahil çevirerek kontrol ederek güzelce kızartın. Kızartma kıvamı süresi size kalmış siz ayarlayın. Güzelce içleri de pişecek şekilde pişme süresine siz karar verin.
  16. İsterseniz çöp şiş aparatınız yok ise tavuklar süzgeçte süzüldükten sonra tavukları tek tek alıp unlayıp sonra soslayıp tek tek kızmış yağa atıp kızartabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri