Gelinim Mutfakta Köstebek Pasta Tarifi ve Yapılışı (Alman Usulü)

Kanal D'nin ilgiyle seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha sona eriyor. Birbirinden iddialı ve bir o kadar hamarat gelinler bugün köstebek pasta hazırlayacak. Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetine tanıklık edilen Gelinim Mutfakta, ağızlarda hoş bir tat bırakacak tatlı ile haftayı kapatıyor. 14 altın bileziğin verileceği günde elinin ayarını tutturabilen ve en hızlı olup puanları toplayan yarışmacı birinciliği alarak haftayı galibiyetle tamamlayacak. Seyirciler de bugünün tercihini merak ediyor. Fragmanda köstebek pasta olarak açıklanan tatlının ardından araştırmalar başladı ve çok sayıda araştırma yapılarak bilgi sahibi olunmak isteniyor. Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Bugün klasik bir Alman pastası yapılacak. Almanya'da oldukça popüler olan bir tatlı türü. Malzemeleri kolayca edinerek hazırlayabileceğiniz ve kolayca masalarınzda yer verebileceğiniz bir seçenek.

Bu pasta Almanya'da gerçekten popüler olmasına rağmen, köstebek pastasının kökeninin nereden geldiğine dair hiçbir fikir yok. İnternette göründüğü gibi gerçekten de bilinmiyor. Bazı kaynaklar İngiltere'de de benzer bir pasta olduğunu söylüyor İngilizce tarifler dahi Alman köstebek pastasına atıfta bulunuyor. Bu pastalardan birinin sofranızda veya masanızda olması daha önemli. Böylece büyük bir dilim yiyebilmek için heyecanlanabilirsiniz.

Zamana zaman doğum günü günlerinde kullanılan, kutlamalarda yer verilen köstebek pastanın popülerliği çok fazla. Kolay elde edilebilmesi de en büyük etken.


Köstebek pasta malzemeleri

Kek hamuru için:
1/2 su bardağı (120 gr) yumuşatılmış tereyağı
1/2 su bardağı (100 gr) esmer şeker
3 orta boy yumurta
1/2 çay kaşığı. vanilya özü
1 1/4 su bardağı (160 gr) çok amaçlı un
2 yemek kaşığı. kakao tozu
3 çay kaşığı. kabartma tozu
1 tutam tuz
5 yemek kaşığı. süt
50 gr. yarı tatlı çikolata, ince kıyılmış

Doldurmak için:
600 gr. ağır krema
1 çay kaşığı. vanilya özü
20 gr. krem ​​sertleştirici (kuvvetine bağlı olarak)
50 gr. yarı tatlı çikolata, ince doğranmış
Yaklaşık 3 olgun muz, dilimlenmiş

Köstebek pasta yapılışı ve tarifi

1. Fırını 180°C önceden ısıtın. 24 cm'lik yaylı bir kalıbı fırın kağıdıyla kaplayın ve hafifçe yağlayın. Kenara koyun.
2. Büyük bir kaseye tereyağı ve şekeri ekleyin ve hafif ve kabarık olana kadar yüksek hızda karıştırın. Yumurtaları arka arkaya ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilya özü ekleyin ve karıştırın. Unu kakao tozu, kabartma tozu ve tuzla karıştırın, ardından sütle birlikte kaseye ekleyin ve birleşene kadar düşük hızda karıştırın. Kıyılmış çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Hamuru hazırlanmış kelepçeli kalıba dökün, üstünü düzeltin ve 25-28 dakika veya ortasına batırdığınız tahta şiş temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

3. Soğuk yoğun krema ve vanilya özünü bir kaseye ekleyin ve köpürene kadar karıştırın. Krema sertleştiriciyi ekleyin ve sert zirveler oluşana kadar çırpın. Doğranmış çikolatayı ekleyin ve karıştırın.

4. Pastayı monte etmek için pasta tabakasının iç kısımlarından bir kısmını çıkarmanız gerekir – yaklaşık 1 cm kalınlığında bir taban ve yaklaşık 1-2 cm kenarlık bırakmalısınız – çok sığ bir kase gibi bir şey almalısın. Kek artıklarını toplayın. Muzları soyun ve 0,4 inç (1 cm) kalınlığında dilimler halinde kesin. Tabanı kaplayan eşit bir tabaka elde etmek için muz dilimlerini oyulmuş kek tabakasına yerleştirin. Muz dilimlerinin üzerine krem ​​şantiden küçük bir miktar ekleyin ve aralarındaki boşluklara bastırın. Kenarlarla aynı hizada olan bir kubbe oluşturmak için kalan kremayı üst üste koyun. İnce kırıntılar elde etmek için kek artıklarını ufalayın ve kubbeyi tamamen kaplayacak şekilde kremanın her yerine hafifçe bastırın. Servis yapmadan önce yaklaşık 30 dakika buzdolabına koyun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Robbie Williams Türkiye'de ilk konserini verdi

Televizyon Haberleri