Gelinim Mutfakta katıklı dolma tarifi ve malzemeleri

Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da bugün katıklı dolma yapılacak. Gelinim Mutfakta katıklı dolma tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Nursel Ergin'in sunumu ve renkli yarışmacıların katılımları ile hafta içi her gün Kanal D ekranlarında yayınlanmaya devam eden Gelinim Mutfakta, Türk mutfağından lezzetleri evlerinize taşıyor. Bugünün yemeği ise katıklı dolma oldu. Bakalım dört gelinin performansı ve alacakları puanlar nasıl olacak. Diğer yandan ev hanımları da yemeği yapabilmek adına araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Gelinim Mutfakta katıklı dolma tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta katıklı dolma malzemeleri

Bitlis'in yöresel tatları arasında bulunan ve lezzeti ile ön plana çıkan katıklı dolma, bugün Gelinim Mutfakta'da günün yemeği olarak açıklandı. Malzemeleri ve yapılışı haberimizin devamında bulunmaktadır.

500 gram az yağlı dana kıyma
1 sarı çiçek kabağı
500 gram ince köftelik bulgur
3 yeşil biber
1 soğan
Reyhan, tuz, pul biber



Katıklı dolma yapılışı

Bir gece önceden kabak ince bir şekilde soyulur ve tuzda bekletilir. Daha sonra yıkayıp sıkılır. Hamur için pulbiber ve tuzla kıyma yoğurulur. Daha sonra bulgur eklenip tekrar yoğurulur. İnce doğranmış soğan, yeşil biber ve kuru reyhan eklenip iyice yoğurulur. Hazırlanan iç malzemesi kabağa sarılır ve tencereye dizilir. Kaynamış su kabakların yarısına gelene kadar tencereye eklenip porselen tabak ile dolmaların üzerleri kapatılır. 15-20 dakika pişirilip servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri