Gelinim Mutfakta kardelen tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta, yeni haftasına nokta koyuyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların performansını sergiledikleri zorlu mücadelede gözler kardelen tatlısına çevrildi. Tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Televizyon ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta sona eriyor. Sezon finaline doğru ilerleyen programda bugün gelinler tatlı yapacak. Ardından da puanlar verilecek gün ve beş bölümün galibi açıklanacak. Kendilerine güvenen yarışmacıların performansını izlemek isteyenler ekran başına kilitlenecek. Gelinim Mutfakta kardelen tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta kardelen tatlısı malzemeleri

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;
Antep fıstığı

Üzeri için;
Hindistan cevizi

Gelinim Mutfakta kardelen tatlısı malzemeleri

Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.

Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.

Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.

Her yerine yayıldığından emin olduğunuz keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.

Sürenin sonunda keki fırından alın ve soğuması için bekletin.

Tencerenin içine süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın.

Daha sonra ocağı kaptın ve muhallebinin soğuması için bekleyin.

Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığınız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.

Kekinizi ıslatmak için bir kaba aldığınız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştırın.

Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.

Keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirin.

Önceden hazırladığınız sütün yarısı ile kekin her yerini ıslatın.

Ardından muhallebinizin yarısını kekin üzerine boşaltın.

Daha sonra muhallebiyi güzelce yayın.

Bütün işlem bittikten sonra muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.

Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan sütle diğer kekin yüzünü güzelce ıslatın.

Tatlı daha sonra 1-2 saat buzdolabında dinlemeye bırakın.

Servis edeceğiniz zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Biz hindistan cevizi ile süsledik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gelinim Mutfakta Karadeniz lor dolması tarifi ve yapılışı

Televizyon Haberleri