Gelinim Mutfakta Karadeniz lor dolması tarifi ve yapılışı

Televizyon hayatında 5. sezonunu tamamlamak üzere olan Gelinim Mutfakta'da bugün Karadeniz lor dolması hazırlanacak. Gelinim Mutfakta Karadeniz lor dolması tarifi ve yapılışı haberimizde.

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm heyecanı yaşanıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kendilerine verilen malzemelerle hazırlayacağı yemek belli oldu. Final öncesindeki son günde Karadeniz lor dolması yapılacak ve ardından puanlamaya geçilecek. Gelinim Mutfakta Karadeniz lor dolması tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Karadeniz lor dolması malzemeleri

  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • Tuz
  • Pazı
  • Üzerine de 3-4 yemek kaşığı kaymak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Sarımsaklı yoğurt

Karadeniz lor dolması yapılışı

Bulguru pişirerek soğumaya bırakıyoruz. İçerisine Lor, tuz ve kaymak katarak yoğuruyoruz. Pazılarımızı yıkayıp kaynamış suda yumuşattıktan sonra sarmak için alıyoruz. Pazıların içine lorlu harcımızı koyup sarıyoruz. Tepsiye güzelce diziyoruz. Tepsinin üzerine kaymağı kaşıkla atıyoruz. Üzerine gelecek kadar su koyup 200 derecede pişiriyoruz. Suyunu çekip üzeri kızarınca tabağımıza alıyoruz. Lor dolmalarımızın üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra eritilmiş tereyağı ekleyerek servis ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gelinim Mutfakta Osmanlı saray kebabı tarifi ve yapılışı
Gelinim Mutfakta Çanakkale zade kebabı tarifi ve yapılışı
Gelinim Mutfakta kardelen tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Televizyon Haberleri