Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarması tarifi, yapılışı

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni gün başlıyor. Final öncesindeki son günde gelinler hellim peynirli yaprak sarması ile birincilik için yarışacak. Yemeğin tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde.

Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenlerin ilgiyle takip ettiği bir yarışma olmayı sürdüren Gelinim Mutfakta, yeni haftanın dördüncü günü ekranlara geliyor. Dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetinde gözler bugünün yemeğine çevrildi. Güzel sunucu, altın kazanılması için hazırlanacak lezzeti açıkladı. Bugün hellim peynirli yaprak sarması yapılacak. Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.


Hellim peynirli yaprak sarması

  • 200 gram hellim peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 tutam biberiye
  • 1 tutam kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet asma yaprağı
  • 2 tutam fesleğen
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber


Hellim peynirli yaprak sarması tarifi

  • Tuzunu alması için asma yaprağını su dolu bir kabın içerisine koyarak 10 dakika bekletin.
  • Zeytin ezmesini, çok ince kestiğiniz kekiği ve biberiyeyi; limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı bıçak yardımıyla ince dilimler halinde kesilmiş hellimlerin iki tarafına sürdükten sonra düz bir alana serdiğiniz asma yaprağına yerleştirin ve yaprağı dört tarafından katlayın.
  • Hazırladığınız yapraklara sarılmış hellimleri ızgaraya dizip her iki tarafı da kızartın. Ardından tabağa yerleştirin.
  • Üzerine robot yardımı ile çekilerek püre haline gelmiş fesleğen ve zeytinyağı karışımını dökün.
  • En son, önceden rendelediğiniz limon kabuklarını asma yapraklarının üzerine yavaşça gezdirin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri