Gelinim Mutfakta Gaziantep Buhara Pilavı tarifi, yapılışı ve malzemeleri

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da bugün Gaziantep buhara pilavı hazırlanacak. Dört gelinin hünerlerini sergileyeceği program ilgiyle izlenecek. Gelinim Mutfakta Gaziantep Buhara Pilavı tarifi haberimizde.

Kanal D ekranlarında yayınlanan bölümlerle izleyenleri televizyon başına kilitleyen Gelinim Mutfakta yeni bir günde daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Sezon finaline doğru giden programda bugün de yine kıran kırana mücadele devam edecek. Gözler günün yemeği çevrildi ve merak edilerek öğrenilmek isteniyor. Gelinler bugün buhara pilavı ile yarışarak birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta Gaziantep Buhara Pilavı tarifi haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta Gaziantep Buhara Pilavı Malzemeleri

  • 1-1,2 kg kuzu incik
  • 300-375 g pirinç
  • 2-3 adet havuç
  • 2-3 adet ekşi sert elma
  • 2-3 adet ayva
  • 50-75 g Antep Fıstığı
  • 60-80 g badem içi
  • 100-120 g zeytinyağı veya 80-100 g tereyağı
  • 30-60 g domates salçası
  • 2-3 g karabiber
  • 10-20 g tuz
  • Su

Gelinim Mutfakta Gaziantep Buhara Pilavı Yapılışı

Pirinç, üzerini örtecek miktarda sıcak su içinde bekletilir. Antep Fıstığı ve badem içi üzerini örtecek miktarda su ile 5-6 dakika kaynatılır ve kabukları soyulur. Ayvalar ve elmalar kabukları soyulmadan 8 dilime bölünür ve kararmaması için suda bekletilir. Havuçlar soyularak 0,5 cm kalınlığında daire şekilde doğranır.
Çukur bir tavaya koyulan zeytinyağı/tereyağına, sırasıyla ve ayrı ayrı olarak Antep Fıstığı, badem içi, ayva, elma ve havuç eklenip kavurulur ve her bir bileşen ayrı kaplara konur. Bu yağda en son olarak kuzu incik etleri parçalar halinde kavrulur. Kavrulan etler başka bir tencereye aktarılır ve üzerine domates salçası ile 4 bardak su eklenip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Taban kısmı yuvarlak olan başka bir tencerenin dibine önce kavrulmuş Antep Fıstığı, badem içi ve pişmiş incik eti, daha sonra kavrulmuş ayva, elma ve havuç dilimleri düzgün bir şekilde dizilerek yerleştirilir. En üste ise sıcak suda bekletildikten sonra haşlanıp suyu süzülen pirinç ilave edilir. Pirinçler tencereye koyulmadan hemen önce haşlanmalıdır. Etlerin pişirildiği su ölçülerek eksik çıkarsa 3 bardak suya tamamlanıp pirincin üstüne eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ve pirinç suyu çekinceye kadar kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve üzerine temiz bir bez veya kâğıt havlu kapatılarak 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Tencerenin ağzına büyük bir servis tabağı kapatılır ve tencere olduğu gibi ters çevrilir. Böylelikle Gaziantep Buhara Pilavı/Antep Buhara Pilavının servisi; hafif kubbe şeklini almış şekilde ve üzerinde Antep Fıstığı, badem içi, et parçaları ile elma, ayva ve havuç dilimleri olacak şekilde yapılır.


Gelinim Mutfakta Gaziantep Buhara Pilavı Hakkında

Bugün gelinlerin hazırlayacağı, kayınvalideler ve Nursel Ergin'in puanlayacağı Gaziantep Buhara Pilavı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başvurusu yapılarak tescillendirilmiştir. Coğrafi işaret alan bu lezzet programda oldukça ilgi görecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gelinim Mutfakta 21 Haziran Çarşamba puanları! Kim birinci oldu?

Televizyon Haberleri