Gelinim Mutfakta Croque Madame tarifi ve malzemeleri

Kanal D ekranlarında altın final etabıyla yayınlanmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Haftanın dördüncü bölümünde yarışacak olan gelinler Croque Madame ile jüri karşısına çıkacak. Bu alternatif lezzet hakkında araştırmalar gerçekleştiriliyor ve bilgi sahibi olmak isteniyor. Gelinim Mutfakta Croque Madame tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve Croque Madame yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta Croque Madame tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Croque Madame malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • ⅔ bardak süt
  • Deniz tuzu
  • Taze rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 4 dilim köy ekmeği
  • 4 ince dilim Fransız jambonu
  • 2 ince dilim gravyer peyniri
  • 2 yumurta


 

Croque Madame tarifi

İki taraflı bir elektrikli ızgarayı orta-yüksekten yükseğe yaklaşık 20 dakika önceden ısıtın veya fırını önceden 300 dereceye ısıtın ve bir dökme demir tavayı sobanın üzerinde yaklaşık 5 dakika önceden ısıtın. Beşamel sos hazırlayın: Küçük bir tencerede orta ateşte 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Kabarcıklar azaldığında, unu ekleyin ve 1 dakika kuvvetlice çırpın. Yavaş yavaş sütü pürüzsüz olana kadar çırpın. Bir kaynama aşamasına getirin ve kalın olana kadar pişirin. İki dilim ekmeği sosla bolca yayın. Her birinin üzerine iki dilim jambon koyun ve her birinin üzerine bir dilim peynir koyun; jambon ve peynir ekmeğin kenarlarıyla hafifçe örtüşmelidir. Her birini bir dilim ekmekle doldurun. Küçük bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı tereyağını eritin. Sandviçlerin her iki tarafını da tereyağ ile fırçalayın, kenarlarının iyice kapandığından emin olun. Bir kalbur kullanıyorsanız, peyniri yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirin, kalburu kapatın ve ekmek kızarana ve peynir sızıp köpürene kadar pişirin. Bir tava kullanıyorsanız, sandviçleri peynirli tarafı aşağı bakacak şekilde yerleştirin ve iyice kızarana kadar ocakta pişirin, sonra tekrar çevirin ve kahverengileştirin. Tavayı fırına aktarın ve ısınana ve peynir köpürene kadar pişirin. Bu arada bir tavada yumurtaları az yağda kızartın. Her sandviçin üzerine bir kızarmış yumurta sürün. Sıcak servis yapın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri