Dörtte biri icralık oldu

İstanbul'da tarihi ahşap evlerin en yoğun olduğu Kuzguncuk’ta bir yalının dörtte bir hissesi icradan açık artırmayla satışa çıkarıldı.

İstanbul'da tarihi ahşap evlerin en yoğun olduğu Kuzguncuk’ta bir yalının dörtte bir hissesi icradan açık artırmayla satışa çıkarıldı. Boğaz görünümüne sahip yalının dörtte bir hissesi için belirlenen rakam 68 milyon lira. 3 Temmuz’da satışa çıkacak hissenin 100 milyona yaklaşması bekleniyor.

Üsküdar Kuzguncuk’ta bulunan Boğaziçi ön görünümlü yalının dörtte bir hissesi bir borçtan dolayı icradan satışa çıkarıldı. 3 Temmuz’da açık artırma usulüyle satışa çıkacak hisse için belirlenen muhammen bedel 68 milyon lira olarak belirlendi. İlk artırmada hisse sahibini bulamazsa ikinci satış 27 Temmuz tarihinde yapılacak. Anadolu Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından yapılacak satışta hissenin değerinin 100 milyona kadar çıkması bekleniyor.

O yalının özellikleri

Resmi ilan sitesinde icralık olan yalının özellikleri şöyle anlatılmış: “İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Kuzguncuk İlçesi, 578 ada, 17 parselde kayıtlı, 344,94 m2 yüzölçümlü, kargir apartman nitelikli taşınmazın 1/4 hissesi satılacaktır. Kuzguncuk Mahallesi, Çarşı Caddesi, No 19, Üsküdar/İSTANBUL adresindeki taşınmazın çevresinde benzer nitelikte yalı daireli yapılar, konut ve zemin katları işyeri kullanımlı yapıt. Dava konusu taşınmaz, bodrum-zemin-2 normal- çatı katlıdır. Eski eser nitelikli taşınmazın dış cephesi kaplama olup, girişi Kuzguncuk Çarşı Caddesindendir. Doğalgaz merkezi ısıtma sistemli taşınmazın ana girişi kapısı ahşaptır. Yaklaşık toplam 850m² alanlı yapının katları ayrı kullanımlı olarak düzenlenmiştir. Boğaziçine doğrudan cephesi olan taşınmazın bodrum katından denize cephesindeki avluya çıkılmaktadır. Zemini seramik olan ve ofis olarak kullanımlı olduğu görülmüştür. Davacının oturduğu beyan edilen taşınmazın duvarları lambri ve zemin lamine kaplıdır. Bu katın üstündeki yaklaşık 60m² alanlı ayrı kullanımlı çatı katı bulunmaktadır. Taşınmazın kayıtlarına göre ruhsat dışı alanların olduğu ve bu alanlar ile ilgili yıkım kararının olduğu anlaşılmaktadır.”

Olumlu olumsuz etkenler

Resmi ilan sitesinde yalının durumuyla ilgili olumlu ve olumsuz etkenler de bir bir sıralandı. Yalıyla ilgili olumlu etkenler, “Boğaziçine kıyısı ve geniş görüş alanı olması. Merkezi konumda olması. Bakımlı olması” şeklinde anlatıldı. Taşınmazın değerini olumsuz etkileyen etkenler ise “Yapıda ruhsat dışı ve yıkım kararı olan alanların olması Tapu Kaydındaki Beyanlar Hanesinde; Eski eser şerhi (16.08.1984) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğünün 21/11/2019 tarih 167297 esas sayılı yazısına istianden İBB Encümeninin 16/10/2019 tarih 2104-2214 sayılı kararı ile tesbit edilen aykırılıkların 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunun 13 (B) Maddesine istinaden yıktırılarak projesine uygun hale getirilmesi kararı alınmıştır. ) Tarih: 21/11/2019. İmar durumu olan tarihi yalı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı kapsamında kalmaktadır” şeklinde sıralandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri