Bu Bilgilere Hazır Mısınız ? Squid Game dizisi hakkında ilk defa duyacağınız ilginç bilgiler!

Bu haberimizde son yılların en popüler dizilerinden biri olan Squid Game hakkında ilk kez duyacağınız ilginç bilgileri bir araya getirdik.

Berrin Yeşiltepe - 2021 yılında Netflix tarafından kamuoyuyla buluşan ve dünyanın en popüler dizileri listesine damgasını vuran Kalamar Oyunu, başarılı hikayesi ve oyuncu kadrosuyla ekranlarda milyonlarca kişiyi büyülemiş, listedeki ilk film konumundadır. konuya göre sinematik dünyalar. Ancak, büyük bir hayran kitlesine sahip. Mürekkep Oyunları serisi hakkında ilk defa duyacağınız ilginç bilgileri sizler için hazırladık. Küçük spoilerlar olduğunu peşinen söyleyeyim.

Squid Game ile ilgili ilginç bilgiler!

Diziyi pek çok stüdyo reddetti

Filmin yönetmenliğini yapan Hwang Dong-hyuk, Squid Game'in senaryosunu yazmaya 2008 yılında başladı ve bir yıl sonra tamamladı. Daha sonra projeyi hayata geçirmek için stüdyolarla görüşmeye başladı. Ancak Dong-hyuk, 10 yıl boyunca bir stüdyoyu Squid Game projesine yatırım yapmaya ikna edemedi. Çünkü dizi çok fazla şiddet içeriyor. Sonunda Netflix'in kapısını çalan Dong-hyuk, şirketle anlaşma imzaladı ve Squid Game dizisi için çalışmalara başladı.

Başlangıçta farklı bir adı vardı

Netflix, 2019 yılında dizinin adını "Round Six" olarak duyurmuştu. Dinleyenlere garip gelen isim, oyunseverlerin oynadığı 6 oyunu temsil ediyor. Daha sonra hiç haber verilmeden serinin adı Squid Game olarak değiştirilmiş ve 2021 yılında bu şekilde piyasaya sürülmüştür. Squid Game Kore'de küçük çocukların oynadığı bir oyundur. Ayrıca serinin ilerleyen bölümlerinde oyunculara oynanan oyunun adıdır.

Dizinin ilk bölümünde yer alan telefon numarası gerçek bir kişiye ait

Mürekkep oyunu, ilk bölümde ana karakter Seong Gi-hun'un oyuna davet edilmesiyle başlar. Bir kişi ona yaklaştı ve onu oynamaya davet ederek ona bir kartvizit verdi. Fotoğraf serisinde tüm yarışmacılar bu kartvizitteki numarayı arayarak oyuna katılıyor.

Ancak bu telefon numarası hayali değildir. Gerçek bir kişiye aittir. Bu numaranın sahibi MBC dergisine verdiği bir röportajda dizi yayınlandıktan sonra aranmaya başladığını söyledi. Gece saatlerinde kendisine telefonların, mesajların ve fotoğrafların gönderildiğini ancak 10 yıldır kullandığı ve işine bağlı olduğu için numarayı değiştiremediğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Güney Koreli bir başkan adayı, telefon numarasını 100 milyon won'a (yaklaşık 85.000 $) satın almayı teklif etti. Sonunda Netflix, etkilenen sahneleri düzenleyerek sayıyı maskeledi.

Aslında bu bir film olacak

Dizi yapımcısı Hwang Dong-hyuk, Eylül 2021'de Variety dergisine verdiği röportajda The Ink Game'in aslında bir dizi olarak yazıldığını söyledi. Daha sonra uzun senaryo nedeniyle bir dizi haline getirildiğini ekledi. Dong-hyuk daha önce Silence ve Fortress gibi birçok başarılı filmin yönetmenliğini yapmıştır.

Yarışmacıların giydiği üniformalar, dizi setinin başına bela oldu

Yarışmacıların üniformaları dramatik sahne için can sıkıcı. Oyuna katılmayı kabul eden tüm yarışmacıların giymek zorunda olduğu yeşil forma, dizi ekibinin gerçekten de başını belaya soktu. Squid Game yapımcısı Hwang Dong-hyuk, Netflix'in Still izliyor videosunda üniformaların kalitesiz malzemelerden yapıldığını söyledi. Dong-hyuk ayrıca bu üniformaların dekorasyonu tozlu hale getirdiğini ve bazen nefes almayı zorlaştırdığını söylüyor. Ayrıca bazı oyuncuların toza alerjisi olduğu ve bununla ilgili sorunları olduğu için yüzlerinin kızardığını söyledi.

Oyuncu 240, aslında erkek olacaktı

Kalamar Oyunu'nun 240. oyuncusu Lee Yoo-mi'nin canlandırdığı Ji-yeong, aslında bir erkek karakter olarak kabul ediliyordu. Ancak yönetmen 240 sayısının kadınlar için daha uygun olduğunu düşündüğü için senaryoda biraz değişiklik yapılmış.

Kalamar oyunu için gerçek temperli cam kullanıldı

Serinin son bölümünde oynanan kalamar avlama oyununda yarışmacılar, dar bir köprüde temperli cam panellerin arasından yürümek zorunda kalıyor. Burada amaç cama dokunarak köprüyü geçmek. Bazı camlar kırılırken bazıları kırılmaz. Bu nedenle, düşünceli bir seçim yapmak zorunda kaldılar. Dizinin yönetmeni, çekimler sırasında kırılmaz cam yerine kırılmaz temperli cam kullandı. Bununla ilgili bir röportajda, oyuncuların gerçek bir korku hissetmesi gerektiğini ve bu yüzden temperli cam kullanıldığını söyledi.

Yönetici stres nedeniyle bazı dişlerini kaybetti

Yönetmen Dong-hyuk bir röportajda senaryoyu yazarken çok stresli olduğu için 6 dişini kaybettiğini söyledi. Ayrıca sadece ilk iki bölümün altı ay sürdüğünü ve bazı sorunlar yaşadığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri