Ballı Hardallı Kurbağa Bacağı Tarifi ve Yapılışı Zuhal Topal'la Yemekteyiz

Zuhal Topal'la Yemekteyiz'in bugünkü bölümünde Fikret Tuğ yarışacak. Mönüsünde ise ballı hardallı kurbağa bacağı var. Yarışmacıların ismini duymasıyla yüzünü ekşittiği lezzeti seyirciler araştırıyor. Ballı hardallı kurbağa bacağı tarifi ve yapılışı burada

Pazartesiden bu yana birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaştığı Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de hafta yarın sona erecek. Son günün öncesinde ise Fikret Tuğ yarışacak. Genç yarışmacının performansını sergileyeceği anlar sabırsızlıkla beklenirken diğer yandan mönüsünde yer alan ballı hardallı kurbağa bacağı dikkat çekti. Seyirciler de bu lezzeti sofralarına taşımak adına araştırmalarda bulunuyor. Ballı hardallı kurbağa bacağı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.


Ballı hardallı kurbağa bacağı malzemeleri

8 çift kurbağa bacağı
Acı Sos
Limon suyu
Un
Mısır unu
Tat vermek için tuz
Kajun baharatı (tadına göre karıştırın)

Ballı Hardal sosu için:
1 ölçek hazırlanmış tohumlu hardal
1 ölçek mayonez
2 çay kaşığı acı sos
2 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon baharat karışımı

Ballı hardallı kurbağa bacağı tarifi

Bacakları keskin bir bıçakla tek tek ayırın. Tuzla iyice yıkayın, eti soğuk su altında ovalayın. Acı sos ve limon suyunu kasede birleştirin. Bacakları gece boyunca marine edin.

Düz bir tabakta bacaklarınızı un, tuz ve mısır unu karışımına bulayın. Fritöz ve şeker termometresi kullanarak yağı 350°C'ye ısıtın. Kahverengileşene kadar kızartın (5 dakika). İç sıcaklık 165°C olmalıdır. Kağıt havluların üzerine boşaltın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri