29 Eylül Gelinim Mutfakta taş ekmeği tarifi malzemeleri ve yapılışı

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha sona eriyor. Birbirinden iddialı gelinlerin mücadelesinde taş ekmeği hazırlanacak. 29 Eylül Gelinim Mutfakta taş ekmeği tarifi malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın sonuna gelindi. Dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesine tanıklık edilen zorlu programda gözler bugünün kazananına çevrildi ancak elbette hazırlanacak yemek de merak konusu. Bugün yarışmacılar taş ekmeği yapacak ve ardından jüri karşısına çıkacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak tarifi sofralarına taşımak amacında. Peki, Gelinim Mutfakta taş ekmeği nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

29 Eylül Gelinim Mutfakta taş ekmeği malzemeleri

Bugün Elazığ yöresine ait olan ve Şanlıurfa'da da yapılan taş ekmeği ekranlara taşınacak. Gelinler kendilerine verilen sürede bu lezzeti kayınvalideler ve Nursel Ergin'in karşısına sunmakla yükümlü. İşte malzemeler...

  • 2 ekmeklik mayalı hamur
  • 2 bardak süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sadeyağ
  • 3 çay bardağı tozşeker ya da pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi

29 Eylül Gelinim Mutfakta taş ekmeği yapılışı

Bir kaba boşaltılan hamurun içine iki yumurta ve iki bardak süt konularak iyice çırpılır. Kepçeyle alınan çırpılmış hamur yağlanmış tavaya dökülerek kısık ateşte ve çay tabağı büyüklüğünde iki yüzüyle pişirilir ve hamur bitene kadar tava sürekli yağlanır. Bir tencereye artan yağ konulur. Eriyince üç bardak su ve üç bardak şeker ve yağ konulup kaynatılır ve taş ekmeklerin üzerine dökülür. Balını canına iyice çekince üzerine çekilmiş ceviz dökülür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yatak odasında boğazından kesilmiş halde bulunmuştu: Katil oğlu çıktı

Televizyon Haberleri