Youtube’da yeni dönem başlıyor: Videolarda “dublaj” seçeneği yer almaya başladı

Her geçen gün teknoloji dünyasında yeni gelişmeler insanları şaşırtmaya devam ediyor. Bu gelişmelerden birine bu kez de Youtube öncülük etti. Dünyanın en çok kullanılan video paylaşım platformu Youtube’da artık videolara yapay zeka dublaj yapacak.

Teknoloji dünyasında artık gelişmeler çok hızlı şekilde ortaya çıkıyor. Bu alanda atılan adımlar, her defasında mucizevi sonuçlar ortaya çıkarıyor ve insanlık giderek daha da şaşırtıcı bir noktaya doğru ilerliyor. Yapay zeka çalışmaları uzun bir süredir bu konuya güzel bir örnek teşkil ederken, Youtube için atılan yapay zeka adımı şaşkınlık ve hayranlık uyandırdı.

Google tarafından yürütülen deneysel projelerde temel olarak alınan yapay zeka, bu kez de Youtube için gündeme geldi. Google’ın deneysel projelerinde yer alan ve geliştirmeler yapan Area 120 ekibi, Youtube için bir yapay zeka tasarladı. Bu yapay zeka aracılığı ile artık Youtube’da videolara yapay zeka dublaj yapacak. İşte detaylar…

YOUTUBE’DA YENİ DÖNEM

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan video paylaşım platformu Youtube, gün geçtikçe birçok kişi için vazgeçilmez bir hal almaya devam ediyor. Youtube’da farklı dillerdeki videoların büyük bir kısmı, altyazı seçeneği ile izlenebiliyor. Ancak bu altyazılar her videoda bulunmuyor ve aynı zamanda her dilde de kullanılamıyor. Bu nedenle de Youtube kullanıcıları, kimi zaman bu konuda hayal kırıklığı yaşayabiliyor.

YOUTUBE’DA DUBLAJ ÖZELLİĞİ

Özellikle belli başlı bazı konularda eğitici videolardan yararlanmak isteyenler, dil ve altyazı seçeneğindeki yetersizlikten dolayı ilgili paylaşımlardan yeterli verimliliği alamıyor. Bu duruma çözüm getirmek isteyen Google’ın Area 120 ekibi, kısa bir süre önce Youtube’a “dublaj” özelliğini ekledi. Artık videolarda altyazı olsun ya da olmasın, videolara dublaj eklenebiliyor ve izleyiciler de içerikleri daha rahat şekilde izleyebiliyor. Ancak videolara dublaj eklemek kolay olmadığı için bu özelliğin zamanla geliştirilmesi bekleniyor.

“ALOUD” SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Google’ın Area 120 ekibi, “Aloud” isimli yapay zeka aracını hayata geçirdi ve bu araç, Youtube’da videolar için otomatik şekilde dublaj üretiyor. Aloud’un web sitesinde yer alan bilgilere göre bu sistem, videoları önce metin haline getiriyor ve ardından dublaj görevini dörüyor. Süreç yapay zeka tarafından yönetildiği için bu işlem birkaç dakika sürebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Uzman çavuşu tasarlayarak bıçakladı. Hakim gözünün yaşına bakmadı!

Teknoloji Haberleri