YouTube`a 'Oyun' Geliyor: Üstelik Oynamak İçin İndirmek Gerekmeyecek

Görünüşe göre YouTube'a yeni bir özellik eklenecek ve bu özellik sayesinde kullanıcılar uygulamadan oyun oynayabilecek. Henüz beta aşamasında olan bu özelliğin kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Necdet Oktay Apaydın - Amerikan teknoloji devi Google'ın dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube için yeni planı ortaya çıktı. Gelişmelere göre şirket, kullanıcıların YouTube'da oyun oynamasına izin vermek istiyor. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Hâlâ beta aşamasında olan yeni YouTube özelliğine daha yakından bakalım.

Edinilen bilgilere göre Google, YouTube üzerinde bir oyun sistemini test ediyor. Platformun iOS, Android ve web sürümleri için test edilen bu özellik, Stack Bounce gibi daha çok atari tarzı oyunları içerir. Video izlemek için YouTube'u ziyaret eden kullanıcılar, bu özellik sayesinde mini oyunlara da erişme seçeneğine sahip olacak. Bu oyunları oynarken indirme işlemi yapılmasına gerek olmayacak.

Kesin bişey yok

"Oyunlar uzun süredir YouTube'da. Her zaman yeni özellikler deniyoruz, ancak şu anda duyuracak bir şeyimiz yok." Şeklinde açıklama yapan bir Google sözcüsü, test edilen özellikle ilgili belirli bir şey olmadığını söyledi. Bir süre sonra bu özelliğin tamamen kaldırıldığını veya kullanıcıların eline geçtiğini görebiliriz.

Aslında bu özellik tarihte bir ilk değil. Samsung akıllı telefonunuz varsa, Galaxy Store'a gidin ve "Anında Oynatma" adlı bölüme (yıldırım logosunun olduğu yer) gidin. Burada indirme gerektirmeyen bir sürü oyunla karşılaşacaksınız. YouTube için yapmaya çalıştığımız da tam olarak bu. Kullanıcılar YouTube uygulamasına girdiklerinde yeni bir menü görecekler ve bu menüde çeşitli oyunlar olacak. Kullanıcılar bu oyunları indirmeden oynayabilecekler. Tabii tüm bunların olabilmesi için YouTube'un bu özelliği sağlaması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

YouTube videolarında gereksiz yerleri artık kolayca atlayabileceksiniz!

Teknoloji Haberleri