YouTube, reklam engelleyicileri "kısıtlamaya" başladı!

Google, YouTube'da reklam engelleyicilerin kullanılmasını önlemek için katı önlemler almaya başladı. Şirket kısa süre önce kullanıcılara YouTube oynatıcısını devre dışı bırakmaları için şantaj yapmaya başladı.

Fatma Müge Yücetürk - Google'ın YouTube'daki reklam engelleyicilerle savaşı ivme kazanmaya devam ediyor. Şirket, kullanıcıları YouTube Premium'a abone olmak veya en azından reklam izlemek için ödeme yapmaya ikna etmenin yeni yollarını denemeye başladı.

Bir Reddit kullanıcısı, bir reklam engelleyici kullanarak üç videoyu oynattıktan sonra YouTube oynatıcısının devre dışı bırakılacağına dair bir uyarı aldığını söyledi. Yayınlanan ekran görüntüleri, şirketin konu hakkındaki agresif duruşunu gözler önüne seriyor.

Ya reklamlara izin verin ya da ücretli üye olun

Bildirim ekranında oynamaya devam etmek için ilgili reklam engelleyici uzantıları devre dışı bırakmanızı veya bir YouTube Premium aboneliği satın almanızı öneririz. Gönderiye yapılan yorumlara bakılırsa Google, şu ana kadar küçük bir kitle ile testlere başladı.

Engelleme, daha sonraki bir tarihte tüm kullanıcılar için geçerli olacaktır. Ancak, şu anda bunun için bir program yok. Google, reklamları atlamanıza izin veren YouTube Vanced uygulamasıyla ilgili de dava açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

YouTube Premium'un fiyatı arttı : Sıra Türkiye'de!
YouTube videolarında gereksiz yerleri artık kolayca atlayabileceksiniz!

Teknoloji Haberleri