YouTube, Netflix’in çok sevilen özelliğini alıyor!

YouTube bir ekran kilidi özelliğini test ediyor. Bu yeni özellik sayesinde video izlerken oynatıcıyı devre dışı bırakabileceksiniz.

Necdet Oktay Apaydın - YouTube, akıllı telefonlarda veya tabletlerde video izlerken yanlışlıkla dokunmaları önlemek için bir ekran kilidi özelliği üzerinde çalışıyor. Bu iyileştirme, video oynatıcıyı devre dışı bırakacak, ekrana dokunursanız videoyu hızlı ileri veya geri sarmayacaktır. Ancak ilk aşamada sadece Premium abonelere sunulacak.

YouTube kilit özelliği nasıl kullanılır?

YouTube'un yeni kilit ekranı özelliği, video oynatma sırasında dokunmayı devre dışı bırakır. Böylece kullanıcılar yanlışlıkla ekrana dokunduklarında videoyu izlemeye devam edebiliyor ve video deneyimi kesintiye uğramıyor.
Test aşamasındaki kullanıcıların ekran görüntüleri, Kilit Ekranı işlevinin oldukça basit bir şekilde çalıştığını gösteriyor. YouTube'un video oynatıcısında görünecek bir simge ile kullanılabilen bu özellik, ekrandaki hareketleri devre dışı bırakacak.



Benzer bir YouTube kilit ekranı özelliği, Netflix'in Android ve iOS uygulamalarında mevcuttur. Bu sayede akıllı telefon veya tablette film ve dizi izlemek artık bir işkence olmaktan çıkıyor.



Öte yandan YouTube, izleyicilerin platformda video izlerken reklam engelleyici kullanmasını önlemek için daha agresif bir yaklaşım benimsemeye kararlı. Kullanıcı, izleyicinin bir uyarı mesajı alacağını paylaşır. Bu uyarı mesajı, üç videodan sonra reklam engelleyiciyi kapatmaya zorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

YouTube Premium'un fiyatı arttı : Sıra Türkiye'de!
YouTube videolarında gereksiz yerleri artık kolayca atlayabileceksiniz!

Teknoloji Haberleri