X, "sansür" nedeniyle ülkedeki ofisini kapatıyor!

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), Brezilya Yüksek Federal Mahkemesi Bakanı Alexandre de Moraes'in ülkedeki X ofisinde çalışanlara "sansür uygulatmaya çalışması" nedeniyle ofisini kapatma kararı aldı.

X'in Küresel Devlet İlişkileri sayfasından yapılan açıklamada, "Alexandre de Moraes dün gece Brezilya'daki yasal temsilcimizi sansür emirlerine uymamamız halinde tutuklamakla tehdit etti. Bunu, eylemlerini ifşa etmek için burada paylaştığımız gizli bir emirle yaptı. Yüksek Mahkemeye yaptığımız sayısız başvurunun dikkate alınmamasına, Brezilya kamuoyunun bu emirler hakkında bilgilendirilmemesine ve Brezilyalı personelimizin platformumuzda içeriğin engellenip engellenmediği konusunda hiçbir sorumluluğu ya da kontrolü olmamasına rağmen, Moraes yasalara ya da hukuki sürece saygı göstermek yerine Brezilya'daki personelimizi tehdit etmeyi tercih etmiştir. Sonuç olarak, personelimizin güvenliğini korumak için Brezilya'daki operasyonumuzu derhal geçerli olmak üzere kapatma kararı aldık" denildi.

Platformun Brezilya'da açık kalacağı ancak ofisin kapatılacağı bilgisi paylaşıldı.

MUSK'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

ABD'li ünlü girişimci ve X platformunun sahibi Elon Musk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Brezilya'daki X ofisini kapatma kararı zordu, ancak Alexandre de Moraes'in (yasadışı) gizli sansür ve özel bilgilerin devri taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanmadan açıklamamızın bir yolu yoktu" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Eylem hazırlığı yapıyorlardı: Paramotorlu teröristler sınırda etkisiz hale getirildi
TFF’den Ali Koç'a yapılan saldırıyla ilgili açıklama: 'Doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz'
Ali Koç'u iterek düşüren Göztepe yöneticisi Fatih Özkan hakkında karar: İfadesi ortaya çıktı

Teknoloji Haberleri