Valve, yapay zekâyla oluşturulan oyunları hangi sebeple yasakladığını açıkladı!

Oyun sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Valve, yapay zeka kullanarak geliştirdiği oyunları engellemeye başladı. Ancak bunun geçerli bir nedeni var gibi görünüyor.

Berrin Yeşiltepe - Yapay zeka artık oyun dünyasına da giriyor. Aslında, oyun devi Unity, oyun geliştiricilerin tek bir cümlede görüntüler, animasyonlar, dokular ve daha fazlasını oluşturmasına olanak tanıyan Muse adlı bir yapay zeka aracını duyurdu.

Ancak en popüler oyun platformu Steam'in sahibi Valve, oyunlarında üretken yapay zekanın kullanılmasından hoşlanmıyor. Ayrıca bu teknolojilerden yararlanan bazı oyunların Steam'de yayınlanması engelliyor.

Valve'dan açıklama geldi

Valve, oyun dünyasında yankı uyandıran bu söylentilere yanıt olarak resmi bir açıklama yaptı. Eurogamer'e yapılan açıklamada şirket, yapay zeka ve oyun geliştirmede kullanımı hakkında daha fazla şey öğrendiğini söyledi.

Böyle bir karar almasının nedenlerini aşağıdaki açıklamada belirtti;

"Bir geliştiricinin resimler, metin ve müzik gibi şeyler oluşturmak için yapay zekâyı kullanma konusunda yeterli haklara sahip olup olmadığını bilmek her zaman mümkün olmadığından yapay zekânın oyunlara girişini zorlaştırabilir.

Bunun sürekli gelişen bir teknoloji olduğunu biliyoruz ve amacımız onu Steam'de kullanmaktan caydırmak değil; bunun yerine, onu zaten var olan inceleme politikalarımıza nasıl entegre edeceğimiz üzerinde çalışıyoruz. Açıkça ifade etmek gerekirse, inceleme sürecimiz, görüşümüzün ek bir katmanı değil, mevcut telif hakkı yasası ve politikalarının bir yansımasıdır. Bu yasalar ve politikalar zaman içinde geliştikçe bizim sürecimiz de gelişecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Google'ın yeni çıkardığı yapay zeka aracı gazetecileri işsiz bırakabilir mi?

Teknoloji Haberleri