Uzun zamandır beklenen Paint özelliği sonunda Windows'a geldi!

Microsoft, bir süredir tarihi fotoğraf düzenleme uygulaması Paint'e yeni özellikler ekliyor. Yazılım devi artık Paint'e uzun zamandır beklenen önemli bir özelliği ekledi.

Microsoft, son güncellemelerde Paint'e yaşam kalitesi iyileştirmeleri ve özellikler getirdi. Yazılım devi bugün Paint'te yeni bir arka plan temizleme aracını test ediyor. Bu özellik şu anda Canary ve Dev kanallarındaki Windows Insider'ların (sürüm 11.2306.30.0) kullanımına açıktır. Bu özellik sayesinde fotoğrafın arka planı tek bir fare tıklamasıyla kaldırılabilir.

Paint’e arka plan kaldırma özelliği geliyor

Zaten bir Windows test kullanıcısıysanız, Paint'te herhangi bir görüntüyü açıp ardından Paint araç çubuğunun sol tarafındaki Arka Planı Kaldır düğmesine basarak arka planı kaldırarak bu aracı kullanabilirsiniz.

Arka plan kaldırma tamamen otomatiktir ve tek tıklamayla yapılabilir. Bu nedenle Paint, fotoğraftaki ana nesneyi otomatik olarak algılar ve arka planı kaldırır. Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla süreç oldukça iyi işliyor. Ancak Microsoft, kaldırmak istediğiniz arka planı manuel olarak da seçebileceğinizi açıklıyor.

Paint'e bir arka plan kaldırma işlevi eklemek kesinlikle bu uygulamayı daha da kullanışlı hale getirecektir. Paint'i genellikle kırpma, yeniden boyutlandırma ve açıklama ekleme gibi hızlı görüntü düzenlemeleri için kullansam da arka planı kaldırmak için üçüncü taraf uygulamaları kullanmam gerekiyor ve bunların bazıları o kadar basit veya kullanımı kolay değil.

Paint'in geleceği

Ek olarak Microsoft’un Paint ile işi henüz bitmedi. Microsoft'un Paint içinde bir metinden görüntüye görsel oluşturucuyu da test ettiği bildiriliyor. Bildiğiniz gibi Bing Sohbet aracılığıyla Microsoft, yapay zeka sayesinde istediğiniz görseli oluşturabiliyor. Muhtemelen bu tip bir ekleme yapılacak ki bu da çok büyük bir özellik olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Google Pixel Watch 2'nin resmi lansmanı gerçekleşti!
Roblox sonunda Playstation’a geliyor!
Android ve iOS arasındaki farklar nelerdir?

Teknoloji Haberleri