Telegram WhatsApp'ın yeni özelliğini duyunca Ti'ye aldı..

WhatsApp, sohbetleri iOS'tan Android'e aktarma yeteneğinin ardından Telegram ile rekabetini artırıyor.

Necdet Oktay Apaydın - WhatsApp, kullanıcıların yıllardır beklediği iOS'tan Android'e sohbet özelliğini geçtiğimiz günlerde kullanıma sunmuştu. Sohbetleri de aktarmak istiyorsanız, öncelikle uygulamanızın güncel olduğundan emin olun. Android için sürüm 2.21.17.25 ve iOS için sürüm 2.21.170 veya üzeri gerekir. WhatsApp'ın sohbet taşıma özelliğini kullanmak için bir diğer gereklilik de bir Samsung cep telefonuna sahip olmaktır.

Platformun en büyük rakiplerinden biri olan Telegram, yeni özelliğin tanıtımını yaptı. Tüm kullanıcıları güldüren bir soru sormak için doğrudan WhatsApp'ın resmi Twitter hesabını etiketledi.

Telegram, WhatsApp’a sordu: Hangi yıldayız?

WhatsApp, sosyal medyadan yeni bir sohbet yönlendirme özelliği başlattı. Kullanıcıların nasıl çalıştığını bilmelerini sağlayan kısa bir video paylaştı. Özelliğin şu an için Samsung telefonlarda çalıştığını da açıklayan Öztürk, yakın zamanda tüm cihazlarda kullanıma sunulacağını da sözlerine ekledi. Farklı marka cep telefonu kullanan kişiler bu çifte standarda tepki gösterdi ve WhatsApp platformunu suistimal edenlerden biri de Telegram oldu.

Popüler mesajlaşma uygulaması, WhatsApp'ın "Şimdi hangi yıldayız?" tweet'ine filmden bir sahneyi diyaloğa ekleyerek yanıt verdi. Unutmayın, sohbet yönlendirme özelliği Telegram'da yıllardır mevcuttur. Örneğin, bir Android telefondan bir iPhone'a geçerseniz mesajlarınız kaybolmaz. Telegram'ı buna göre paylaşmak, WhatsApp'a göndermenin bir türüdür.

Telegram ve WhatsApp arasındaki dijital savaş bununla sınırlı değil. WhatsApp, bazıları rakiplere kaybedilen yeni gizlilik anlaşmaları nedeniyle kullanıcılarını kaybetti. Araştırmalara göre Telegram kullanıcı sayısı o zamandan beri %200 arttı. Bu konuda Telegram CEO'su Pavel Durov, "İnsanlık tarihinin en büyük dijital geçişine tanık oluyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hükümet, Telegram'ı kapattı

Teknoloji Haberleri