Oyun oynarken FPS'yi nasıl görülür?

Oyun oynarken FPS'yi nasıl görebilirim? Oyun oynarken FPS ekranı nasıl etkinleştirilir?

Baskın oyun deneyimi birçok oyuncu için önemli olsa da, diğerleri gerçekçi grafiklerle oynarken takılma ve takılma yaşar. Ancak tüm oyuncular için ortak bir tema varsa, o da FPS değerleridir. Peki oyun oynarken FPS değerlerinizi nasıl görebilirsiniz?

Oyun oynarken FPS'yi nasıl görebilirim?

1- Xbox Game Bar ile FPS'yi Görüntüleyin
Windows 11 ve 10'da bulunan Xbox Oyun Çubuğu, Microsoft Windows için çeşitli oyun odaklı özellikler sağlayan çok yönlü bir araçtır. Bu aynı zamanda FPS sayacını görmenin en hızlı ve en kolay yoludur.

Xbox Game Bar uygulamasını açmak için Win + G tuşlarına basın.
Varsayılan olarak, FPS sayacını CPU, GPU, VRAM ve RAM kullanım ölçümlerinde ayrı bir pencerede görürsünüz. FPS sayacı hala görünmüyorsa, ekranın üst kısmındaki Performans düğmesine tıklayın.
Xbox Game Bar, FPS oranını görmenizi sağlarken, oyuna geri dönmeye çalıştığınızda FPS sayacı kapanıyor, yani grafik ayarlarınızı değiştirmek istiyorsanız, FPS sayacını birden çok kez etkinleştirmeniz gerekiyor, ayrıca FPS sayacını ekranın herhangi bir yerinde sabitleme seçeneğiniz var.

Sabitleme işlemi için;

Performans simgesinde (veya pencerenin üst kısmındaki boş bir alanda) farenin sol düğmesini basılı tutun ve FPS ölçeri ekranda sürükleyin.
FPS sayacını istediğiniz konuma getirdikten sonra Sabitle düğmesine tıklayın.

2- Steam'in FPS sayacı ile FPS'yi görün
Steam'in masaüstü uygulaması, oyun arabirimiyle bütünleşerek oyununuzun FPS oranını izlemenizi sağlar. Hatta Steam dışındaki kaynaklardan indirdiğiniz oyunları da kütüphanenize ekleyip Steam üzerinden çalıştırarak FPS sayacını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek Steam'in FPS sayacını sisteminizdeki tüm oyunlar için etkinleştirebilirsiniz:
Steam.exe'yi çalıştırın ve sol üst köşede bulunan Steam düğmesine tıklayın.
Açılır menüyü açmak için Ayarlar'ı seçin.
Oyun İçi sekmesini seçin ve Oyun sırasında Steam kaplamasını etkinleştir kutusunu işaretleyin. Oyun içi FPS saat ayarının yanındaki açılır oku tıklayın ve ekranın herhangi bir köşesine yerleştirin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

PlayStation 5 Pro özellikleri de sızdırıldı!
Steam’de rekor kırıldı: Popüler aksiyon oyunu %491 zamlandı!
Steam Ağustos 2023 indirimli oyunlar listesi

Teknoloji Haberleri