Musk bu konuda çok kararlı: Stalkerlara gün doğdu!

Twitter platformuna başka neler olabileceğini merak etmekten kendimizi alamıyoruz. Elon Musk engelleme işlevini artık kaldırdı...

Twitter platformunu satın aldığında işleri tersine çeviren Elon Musk'ın şimdi bir özelliği daha var. Kullanıcı güvenliğini de ilgilendiren "engelleme" özelliğinin platformda kaldırılmasını değerlendiren Musk, bu konuda birkaç açıklama yaptı. Peki Twitter (X)'in engelleme özelliği gerçekten kaldırıldı mı?

Twitter platformunda engelleme devri artık bitiyor

Elon Musk, Twitter (X) platformunun kullanıcılarının sıklıkla kullandığı bir özellik olan "kullanıcıyı engelle" özelliğini kaldırdı. Sonuç olarak, artık Twitter'da istenmeyen kullanıcıları engelleyemezsiniz. Evet, bu gülünç bir özellik. Ücretsiz bir platformda istediğimizi görme ve istemediğimizi görmeme hakkımız var. Bu konuda Elon Musk, Twitter platformunda kullanıcıları engelleme özelliğinin saçma ve etkisiz olduğunu düşündüğünü söyledi. Elon Musk'a göre kullanıcıları engelleme özelliğinin bir anlamı yok. Ancak sosyal medya paylaşımlarına bakılırsa Elon Musk'ın engellenen profilleri de bulunuyor. Yani saçma olduğunu söylese de aynı işlevi kullanıyor.

Musk engellemek yerine sessize alın dedi!

Musk'ın açıklamasına göre bir kişinin sesini kapatmakla onu engellemek arasında fark yok. Sessiz işlevinin bile yeterince engellemeye ihtiyacı yoktur. Ancak burada gözden kaçan nokta, sessize alma özelliğinin kısıtlamak istediğiniz kişinin profilinizi görmesini engellememesidir. Alternatif olarak, bu kişi size özel bir mesaj gönderebilir. Yani o kişiyi Twitter'da tamamen izole edemezsiniz. Bu özelliğin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda kesin bir cevap olmasa da Elon Musk söz konusu olduğunda bir anda dediğini yapan bir karakterle karşılaşıyoruz. Ancak insanların büyük bir kısmı özellikle dünya genelinde artan taciz vakaları bağlamında özellikle kadınların Twitter'ı güvenle kullanabilmesi için bu özelliğin kaldırılmaması gerektiğini düşünüyor son günlerde arttı. İlgili kararlar kesin değil, detaylar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bilgisayara evde nasıl format atılır ?
Dansçı Ayça Yıldızay kimdir?
İstanbul Üniversitesi'nin özellikleri nelerdir?

Teknoloji Haberleri