Mac içersinde bulunan yeni güvenlik açığı ortaya çıktı!

Özellikle MacBook kullanıcılarını tehdit eden yeni bir kötü amaçlı yazılım parçası ortaya çıktı. Blockchain oyunu kılığına giren "Realst" isimli bu yazılım kullanıcıları tehlikeye sokuyor.

Bugün, Apple öncelikle kullanıcı güvenliğine odaklanmış olsa da, sürekli olarak farklı türde kötü amaçlı yazılımların ortaya çıktığını görüyoruz. Son olarak, esas olarak Mac ve Windows kullanıcılarını tehdit eden yeni bir yazılım parçası keşfedildi. Blockchain oyunu kılığına giren bu yazılım, cihaz verilerinden kripto para cüzdanlarına kadar tüm kullanıcı verilerini toplar.

Mac ve Windows kullanıcıları dikkat edin!

"Realst" olarak isimlendirildiği iddia edilen ve ilk olarak şubat ayında keşfedilen kötü amaçlı yazılım, Mart ayında "Ideadlyz" isimli bir güvenlik araştırmacısı tarafından ele geçirildi.Daha sonra mdeadlyz, yazılımın farklı isimler altında yeniden ortaya çıktığına dair raporlar paylaştı. Şimdi ise bu yazılımın büyük çaplı bir kampanyada kullanıldığı aktarılıyor.

Görünüşe göre "Realst", sosyal medya kampanyalarıyla sahte blockchain oyunları kılığına giriyor. Brawl Earth, WildWorld, Dawnland, Destruction, Evolion, Pearl, Olymp of Reptiles ve SaintLegend olarak adlandırılan bu uygulamalar kötü niyetli kişiler için kayıtlı şifreleri, kripto cüzdan bilgilerini ve kişisel verileri cihazınıza aktarıyor. Şu anda "Realst" için güvenlik yaması bulunmadığına dikkat edilmelidir.

Öyle ki SentinelOne araştırmacısı Phil Stokes, yazılımın macOS sürüm 14 Sonoma'yı bile hedef aldığını ve Apple'ın Xprotect kötü amaçlı yazılım izleme algoritmasının Realst'i bir tehdit olarak algılamayabileceğini söylüyor. Bu nedenle kullanıcılara, metin veya e-posta yoluyla reklamı yapılan yazılımları veya dosyaları indirirken her zaman dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kripto fenomeni bavul içersinde ölü bulundu
Apple sonunda beklenen açıklamayı yaptı: Oyun tutkunlarını havalara uçacak
Apple yeni işletim sisteminin beta sürümünü yayınladı

Teknoloji Haberleri