Kullanıcıların yarısı gitti: Threads büyük kayıplar yaşıyor!

Facebook, Instagram ve WhatsApp sahiplerinin yeni sosyal medya platformu Twitter'a rakip Meta Threads kullanıcı kaybetmeye başladı.

Bu ayın başında dünyanın en sevilen sosyal medyası haline gelen yeni sosyal medya platformu Theme, ay bitmeden eski popülaritesini kaybetmeye başladı.

Son veriler, Thread'in günlük aktif kullanıcılarının 7 Temmuz'da 49 milyona ulaştıktan sonra 14 Temmuz'da 23,6 milyona düştüğünü gösteriyor.

Bu arada Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, 14 Temmuz itibarıyla yalnızca sosyal medya platformunun Android uygulamasında yaklaşık 107 milyon kullanıcıya sahipti.

Geçen hafta, Meta CEO'su Mark Zuckerberg, uygulamasının 5 Temmuz'da lansmanından bu yana 100 milyondan fazla indirildiğini duyurdu.

Teknoloji devleri Musk ve Zuckerberg, rakip uygulamalar konusunda uzun süredir savaş halinde. Aslında milyarderler, ister şaka ister gerçek olsun, bir kafes savaşına hazırlanıyorlar.

Musk'ın hukuk ekibi, eski Twitter çalışanlarını işe alırken ticari sırları çaldığı iddiasıyla Meta'yı dava etmekle tehdit etti.

Büyük kayıplar yaşamaya başladı

Ancak, Threads mevcut haliyle devam ederse, bu daha az acil bir konu olabilir.

Artık daha az kişi oturum açarken, çoğu kişi ana sayfada gezinmek için daha az zaman harcıyor. Aynı web verilerine göre, kullanıcılar 14 Temmuz'da uygulamada 6 dakika geçirirken, 7 Temmuz'da bu süre 21 dakikaydı.

Bu uygulama zirve yaptığında, Twitter'da geçirilen ortalama toplam süre yaklaşık 25 dakikaydı.

Yeni uygulamanın en iyi günlerinde bile Twitter'ın günlük aktif kullanıcı sayısının "neredeyse değiştiği" ancak Elon Musk'ın platformunda geçirilen toplam sürenin yüzde 4,3 oranında düştüğü tespit edildi. Musk, Twitter'ın geleceğinin "tehlikede" olduğu algısıyla da mücadele ediyor. 14 Temmuz'da "Bu platform kullanımı haftalık %3,5 arttı" başlıklı bir grafiği tweetledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Lenovo Legion Y700 oyuncu tableti tanıtıldı!
Renk değiştiren telefon Infinix GT 10 Pro!
Threads`in İlk büyük güncellemesi yayınlandı!

Teknoloji Haberleri