James Webb'in büyüleyici görüntüler: 50 yıldızın doğuşunu gördü!

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu alışılmadık bir anın görüntülerini paylaştı. Teleskop bu sefer 50 yıldızın doğumunu yakaladı...

Aralık 2021'de fırlatılan ve ilk fotoğraflarını çektikten tam bir yıl sonra James Webb Uzay Teleskobu, uzayda yakaladığı yeni görüntülerle herkesi adeta büyüledi. James Webb yakın zamanda 50 yıldızın doğumunu fotoğrafladı.


Webb, eski galaksileri ve süper kütleli kara delikleri keşfetti, uzak bir gezegende kum fırtınaları gördü ve bir moleküler yapı kütlesi belirledi. Ancak ilk fotoğrafın teleskop tarafından paylaşılmasından tam bir yıl sonra ortaya çok daha büyüleyici bir görüntü çıktı.

NASA Çarşamba günü, Webb'in ilk görsel yayınının ilk yılı münasebetiyle çarpıcı yeni bir fotoğraf yayınladı.

NASA Yöneticisi Bill Nelson, görüntüyü bir "şaheser" olarak nitelendirdi. Başkan Yardımcısı Kamala Harris görüntü için "inanılmaz" ifadelerini kullandı.

Webb tarafından çekilen görüntü, yıldızların tozlu bir kozadan nasıl çıktığını gösteriyor.

NASA yüksek çözünürlüklü görüntüyü, Dünya'ya en yakın yıldızın oluşum bölgesi olan Rho Ophiuchi bulut popülasyonu olarak nitelendirdi. Yaklaşık 390 ışık yılı uzaklıkta, çeşitli oluşum aşamalarındaki yaklaşık 50 yıldızı gösterildi.

James Webb Projesi'nde yer alan Klaus Pontoppidan, fotoğrafla ilgili açıklama yaptı:

"Webb'in Rho Ophiuchi görüntüsü, yıldızların yaşam döngülerinde çok kısa bir döneme yeni bir netlikle tanık olmamızı sağlıyor. Güneşimiz uzun süredir benzer bir aşamadan geçti ve şimdi başka bir yıldızın ilk hikayesini izleyecek teknolojiye sahibiz.

James Webb'in Uzay Teleskobu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Webb Teleskobu keşfetti: Galaksilerin gizeminin çözülmesine ışık tutacak

Teknoloji Haberleri