iPhone 16 ile iPhone 15 farkları neler? iPhone 16 almalı mıyız?

Apple, aylardır beklenen iPhone 16 serisini tanıttı. iPhone kullanıcıları ve kullanmak isteyen kişiler iPhone ile iPhone 15 arasındaki farkları merak etmeye başladı. Peki iPhone 16 almalı mıyız? Son serinin öncekinden farkları neler?

Apple, iPhone 16 serisi ile birlikte Watch Series 10 ve Airpods 4'ü de tanıttı. Pek çok teknoloji tutkunu iPhone 16'nın bir öncekinden farklarını merak ediyor. iOS 18 yazılımı ile piyasaya sürülecek olan iPhone 16, 6.1 inç boyutunda olup, beş renk seçeneği ile satışa sunulacak.

iPHONE 16 İLE iPHONE 15'İN FARKLARI NELER?


iPhone 16 ile iPhone 15 ekran boyları aynı olarak ifade edildi. Ancak yeni seride A16 çip yerine A18 çip kullanılıyor. iPhone 15’teki A16 Bionic çipin iki nesil ilerisinde, özel olarak tasarlanmış bir çip olarak ifade ediliyor. Ayrıca Fotoğrafik Stiller ve Kamera Denetimi gibi gelişmiş kamera özelliklerine de oldukça güç veriyor.

Pil ömrünü uzatan sıra dışı bir güç verimliliği de bulunuyor. A18 çip ile beraber iPhone 16 hızı, iPhone 15'e göre yüzde 30'a kadar daha hızlı olarak belirtiliyor.

iPhone 16 kamera özellikleri:

Arka kamera: 48MP ana (12MP 2x Telefoto ile füzyon), 12MP ultra geniş

12MP TrueDepth ön kamera

iPhone 15 kamera özellikleri:

Arka kamera: 48MP ana, 12MP ultra geniş

12MP TrueDepth ön kamera

iPhone 16 ile iPhone 15 arasındaki en büyük fark, dev kurumun kendi yapay zekası olan Apple Intelligence'ı (ChatGPT'nin yardımıyla) kullanabilmek olacak. Ayrıca bu özellik iPhone 15 Pro ve Pro Max ve daha sonraki iOS 18 güncellemesiyle beraber gelecek.

Önümüzde hafta satışa sunulacak olan iPhone 16'nın fiyatı ise merak ediliyor. Telefonun fiyatı, 64 bin 999 TL olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Çekmeköy Belediyesi 'Halkın Günü' uygulamasını bu yıl da devam ettirdi: İlk gün için sürpriz yaptı
Milli kick boksçu Caner Tikiceri başından vurularak öldürüldü: 3 şüpheli gözaltına alındı
Bakan Yerlikaya yanıtladı: Narin Güran'ın ailesine neden başsağlığı dilemedi?

Teknoloji Haberleri