iPhone 16 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı!

Weibo bilgilerine ve iç kaynaklara göre iPhone 16 Pro ve Pro Max, mevcut model iPhone 14 Pro'dan daha büyük bir kamera sensörüne sahip olacak.

Necdet Oktay Apaydın - Dünya hala Eylül ayında Apple'ın iPhone 15 serisini beklerken gelecek yılın iPhone 16 modeli hakkında bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Apple'ın takvimi aynı kalırsa Eylül 2024'te duyurulan iPhone 16, artık Pro serisi ile aynı kameraya sahip olacak.

Çin sosyal medyası Weibo'da bir kullanıcı, bilgileri içeriden aldığını iddia ederek Pro serisi kameralarla ilgili bilgiler paylaştı. Bu nedenle iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri, önemli ölçüde daha büyük sensörlere sahip olacak.

iPhone 16’yla periskop ve daha büyük ana kamera sensörü eklenecek

Geçtiğimiz günlerde iPhone 16 Pro serisinin mevcut Pro modelinden daha büyük bir ekrana sahip olacağı duyurulmuştu. Bu iddiayı destekleyen yeni bilgiler de cihazda açılacak boşlukların daha büyük sensörlerle doldurulacağını gösteriyor.

Kullanıcılara göre iPhone 16 Pro ve Pro Max, iPhone 14 modeline göre daha büyük ana kamera sensörüne sahip olacak. Ek olarak, analist Ming-Chi Kuo daha önce cihazın iPhone'da bir periskop kamera içereceğini söylemişti.

Ana kamera sensörü büyüdükçe, iPhone kamerasının dinamik aralığı ve yakaladığı ışık da büyür. Bu artış özellikle düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflarda faydalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri