iPhone 15 ve iPhone 15 Pro duyuru tarihi, özellikleri ve söylentiler

Dünyanın en çok kullanılan telefon markalarından biri olan Apple, kısa süre içerisinde iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Peki bu cihazları alacak kullanıcıları nasıl özellikler bekliyor? İşte detaylar...

Apple, Eylül 2022'de iPhone 14 ile iPhone 14 ve 14 Pro modellerini piyasaya sürdü ancak en son cihazlar satışa sunulmadan çok önce iPhone 15 hakkında söylentiler duyuyoruz. Artık lansman yaklaşıyor, söylentiler artıyor ve bu yıl bizi nelerin beklediğine dair çok şey biliyoruz.

Apple, iki adet 6.1 inç iPhone ve iki adet 6.7 inç iPhone dahil olmak üzere iPhone 14 modelleriyle aynı boyutlarda toplam dört iPhone 15 modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. 6.1 inçlik iPhone'lardan biri standart iPhone 15, 6.7 inçlik modellerden biri ise iPhone 15 "Plus" olacak. Diğer 6.1 ve 6.7 inçlik iPhone'lar daha yüksek kaliteli ve daha pahalı "Pro" modeller olacak ve bu yıl daha da pahalı olabilirler.

iPhone 14/14 Pro serisinde olduğu gibi, ekstra maliyeti buna değer kılmak için en iyi özellikler iPhone 15 Pro modellerine ayrılacak.

Şimdiye kadarki söylentiler, tüm iPhone 15 modellerinde Lightning bağlantı noktası yerine bir USB-C bağlantı noktası bekleyebileceğimizi ve Dynamic Island'ın iPhone 15 Pro'ya ek olarak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için kullanılabileceğini gösteriyor. Apple'ın daha zarif, daha az müdahaleci bir tasarım için iPhone X'ten bu yana amiral gemisi iPhone serisi için kullandığı çentiği ortadan kaldıracağı anlamına geliyor.

Apple, geliştirilmekte olan kendi modem yongaları tam olarak hazır olmadığı için yeni cihazlar için Qualcomm modem yongalarını kullanmayı planlıyor ve ayrıca Vision Pro kulaklıkla entegrasyon için yeni UWB yongaları bekliyoruz. Standart iPhone 15 modelleri, iPhone 14 Pro modellerinde bulunan A16 yongasına yükseltilirken, iPhone 15 Pro modelleri daha hızlı ve daha verimli 3 nanometre A17 yongaları kullanacak. Pro modellerinde ayrıca titanyum çerçevelere, daha ince çerçevelere ve daha kavisli cihaz kenarlarıyla bazı küçük tasarım değişikliklerine yükseltme yapılması bekleniyor ve iPhone 15 Pro Max'in gelişmiş yakınlaştırma özellikleri için periskop lens teknolojisine sahip olması bekleniyor.

Standart giriş seviyesi 6.1 inçlik cihazın 799 dolardan ve 6.7 inçlik iPhone 15 Plus'ın 899 dolardan başlayan fiyatlarla iPhone 15 modellerinin fiyatlarının aynı kalması bekleniyor.


iPhone 15 Pro

Apple, Eylül 2023'te iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'i tanıtan dört iPhone amiral gemisi serisiyle yoluna devam edecek. iPhone 14 Pro modellerinde olduğu gibi, üst düzey iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, daha uygun fiyatlı iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta bulunmayan özelliklere sahip olacak.

Bu içerik, iPhone 15 özetinde bulunan standart iPhone 15 modelleri hakkındaki söylentilerle birlikte, dolaşan söylentilere dayalı olarak iPhone 15 Pro ve Pro Max hakkında bildiğimiz her şeyi vurgulamaktadır. iPhone 15 Pro'nun 6,1 inç, iPhone 15 Pro Max'in ise 6,7 inç olması bekleniyor. Bu da iPhone 14 Pro modelleriyle aynı boyutta olacak.

Şimdiye kadar, iPhone 15 Pro modellerinde bazı küçük tasarım güncellemeleri yer alacak gibi görünüyor; Apple, özellikle daha ince, kavisli çerçeveler ve kasa için paslanmaz çeliğin yerini alacak yeni bir titanyum malzeme sunuyor. Apple'ın ayrıca, Apple Watch Ultra'daki Eylem düğmesine benzer bir Eylem düğmesi işlevi görebilecek, yeniden tasarlanmış bir "sessiz" düğmesi eklemesi bekleniyor. Sözde Eylem düğmesi, mevcut sessiz anahtarının yerini alacak, ancak iPhone'un sesini kapatmaktan daha fazlasını yapabilecek. Söylentiler, kullanıcıların el fenerini açmaktan kısayolları etkinleştirmeye kadar birden çok işlevi ayarlayabileceklerini öne sürüyor.

Yükseltilmiş 3 nanometre A17 çip, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'e özel olacak ve iPhone 15 modelleri, iPhone 14 Pro ve Pro Max'te bulunan aynı A16 çipi kullanacak. A17 çip daha hızlı ve daha verimli olacak, bu nedenle hız iyileştirmeleri ve pil ömrü artışları görebiliriz. Tüm iPhone 15 modellerinde bu yıl Dynamic Island özelliği bulunacak ve ayrıca Lightning'den USB-C'ye geçiş yapılacak, ancak iPhone 15 Pro serisinde daha yüksek USB 3.2 veya Thunderbolt 3 aktarım hızlarına sahip yükseltilmiş bir USB-C bağlantı noktası yer alacak.

A17 çipin yanı sıra daha fazla RAM bekleniyor, ancak tüm iPhone 15 modelleri bağlantı için aynı 5G Qualcomm modem çip teknolojisini kullanacak. Apple'ın ayrıca, Apple'ın 2024'ün başlarında tanıtacağı Vision Pro kulaklıkla entegre olan UWB yongası ile yakın etkileşimler için yeni bir Ultrawide Band yongası sunması bekleniyor. Çoğunlukla, iPhone 15 Pro ve Pro Max aynı özelliklere sahip olacak. Ancak büyük bir fark var. Telefonun kamera merceği.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

"Uzaydaki Skyrim" Starfield için müjdeli haber!

Teknoloji Haberleri