Instagram çöktü mü, neden sayfalar yenilenmiyor! BTK'dan erişim engeli açıklaması 2 Ağustos 2024 Cuma

Sosyal medya platformu Instagram'da sabah saatlerinden bu yana erişim sorunu yaşanıyor. Türkiye genelinde başlayan erişim sorununa BTK'dan açıklama yapıldı.

Milyonlarca kullanıcıya sahip Instagram'da 2 Ağustos 2024 Cuma günü sabahı uygulamaya girenler sayfanın yenilenmemesi sorunu ile karşılaşıyor. Instagram'da bir anda başlayan erişim sorunu her bir kullanıcının merak etmesine neden olurken yaşanan sorunla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) açıklamalarda bulundu.


Instagram'a erişim engeli getirildi

Instagram uygulamasında yaşanan sorun ilk olarak "çöktü mü?" yorumlarının yapılmasına neden olurken konuyla ilgili BTK'dan önemli bir açıklama geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 Cuma gününden itibaren Instagram'a erişim engeli getirildiğini belirtti. BTK'nın resmi sitesinde yer alan kararda Instagram'da erişim engelinin ne kadar ya da kaç gün süreceği belirtilmedi.

Fahrettin Altun'un paylaşımı sonrası Instagram, erişim engeli getirdi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu Instagram üzerinden İran'da suikaste uğrayan Hamas lideri Haniye'nin ölümüne ilişkin taziye mesajını paylaşması üzerine Instagram, bu paylaşıma erişim engeli getirmişti. Altun, X hesabı üzerinden bu paylaşıma engel getirilmesine sitem dolu bir açıklama yaparak kararı kınadığını belirtti.

İletişim Başkanı Altun: "Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullandı.

Saat 03:00'den beri Instagram'a erişim sağlanamıyor

Fahrettin Altun'un paylaşımı sonrasında BTK tarafından Instagram'a erişim engeli getirildiğini duyurdu. Instagram'da 2 Ağustos 2024 Cuma günü saat 03:00'da başlayan ve hala erişim sorunu devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BEDAŞ ve AYEDAŞ duyurdu: 03 Ağustos 2024 İstanbul'daki 15 ilçe saatlerce elektrik verilemeyecek!
İstanbul'da bir grup çocuk, araçların önünü keserek saldırdı
İstanbul'da terör operasyonu: 11 gözaltı

Teknoloji Haberleri