Google'da Mustafa Kemal Atatürk için "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" ibaresi neden yok, neden çıkmıyor?

Kullanıcılar Google'da "Mustafa Kemal Atatürk" araması yapıldığında, "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu" ibaresinin yer almadığını fark etti. Peki Google'da Mustafa Kemal Atatürk için "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" ibaresi neden yok, neden çıkmıyor?

Popüler arama motoru Google'da gerçekleştirilen aramalarda dikkat çeken bir durum kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. Google'da "Mustafa Kemal Atatürk" araması yapıldığında, Atatürk’ün "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu" unvanının üst kısımdaki sonuçlarda yer almadığı görüldü.

GOOGLE'DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAZINCA NEDEN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURUCUSU" İBARESİ ÇIKMIYOR?

Ancak aynı arama "George Washington" için yapıldığında "ABD'nin Kurucusu" ifadesinin görülmesi dikkat çekti. Bu farklılık, sosyal medyada sıkça konuşulmaya başlandı, Google'a gelen tepkiler de artmaya başladı.

Atatürk için "Kurucu" ibaresinin yer almadığı görülüyor.


Google’da Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi aratıldığında, biyografik bilgilerin bulundığı bölümde "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu" ifadesinin eksik olması sosyal medyada geniş yankı bulurken, kullanıcılar Google’dan bu duruma açıklık getirmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması talebinde bulundu.

GOOGLE'DAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Konu hakkında henüz Google’dan resmi bir açıklama gelmedi. Fakat kullanıcıların artan tepkileri sonrasında kuruluşun bu konuda bir adım atması ve açıklamada bulunması beklenmekte.

TEPKİLER SONUCU İBARE GERİ GELDİ

Google'a gelen tepkiler sonucu ve sosyal medya paylaşımları sonrasında ibarenin geri geldiği görüldü. Arama motorunda "Mustafa Kemal Atatürk" şeklinde aratınca "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu" şeklinde sonuç çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TeamSpeak nedir, ücretli mi? Discord'a benzeyen TeamSpeak 3 ne işe yarar? İşte özellikleri
Twitch kapatılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı: Yayın platformu Twitch yasaklanacak mı, erişim engeli mi gelecek?
Discord ne zaman açılacak? Erişim engeli gelmişti! Discord açılacak mı, ne zaman kapandı, kapatıldı mı?

Teknoloji Haberleri