Google, ChatGPT'den iki kat daha güçlü bir yapay zeka geliştirdi!

Google DeepMind CEO'su Gemini hakkında konuşuyor. CEO, ChatGPT'yi geçeceğini ve sürpriz bir özellik açıklanacağı söylendi.

Necdet Oktay Apaydın - Google ve OpenAI arasındaki yarış kızışıyor. Google DeepMind CEO'sundan yeni bir açıklama, yeni yapay zeka modellerinin daha fazla soruna yol açacağını söylüyor. Gemini adlı araç, ChatGPT'ye kıyasla "son derece güçlü" olacak.

Google Gemini ve ChatGPT karşı karşıya

DeepMind CEO'su Demis Hassabis, Google'ın AlphaGo dil modeli üzerine inşa edilmiş yeni bir yapay zeka Gemini'den bahsediyor. AlphaGo'nun karar verme yetenekleri kullanılarak geliştirilen üretken yapay zeka, OpenAI'nin dil modellerinden daha iyi performans göstermeyi hedefliyor.

Gemini hala geliştirme aşamasındadır ve yakın zamanda piyasaya sürülmesi muhtemel değildir. Bununla birlikte, üstün problem çözme ve karar verme yetenekleri, son derece üretken yapay zeka olma yarışında önemli bir etkiye sahip olabilir. Hassabis yaptığı açıklamada, "Bazı çok ilginç yenilikler de var" diyerek rekabetin hararetini artırdı.

Google geçtiğimiz günlerde I/O 2023 etkinliğinde Bard ve PaLM2 dilleri ile ilgili yeniliklerini duyurmuştu. Bu yenilikler dikkat çekse de ChatGPT-4'ün piyasada daha büyük bir etki yarattığı söylenebilir. Google ise yeni Gemini ile bu algıya meydan okumak istiyor. Bilmeyenler için DeepMind tarafından geliştirilen AlphaGo, 2016 yılında Go oyununda insanları yenerek alandaki ilk başarısını elde etmişti. AlphaGo'nun yetenekleri Gemini'de de mevcut olacak.

Google, aritmetik görevleri yerine getirirken yapay zekanın doğruluğunu artırmak istiyor. Bu amaçla, Bard'a bir süre önce yazılmış kodu çalıştırma yeteneği verildi. Bu yenilik, Google'ın artık matematik problemlerini çözebileceği ve kod çıktısını görüntüleyebileceği anlamına gelir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

ChatGPT’ye gelecek yeni özellikler belli oldu!

Teknoloji Haberleri