Google Bard güncellemesi ChatGPT’yi unutturacak! Bard artık Türkçe biliyor ve çok daha akıllı!

Dünyanın son aylarda gündeminde yoğun şekilde yer alan yapay zeka teknolojileri, katlanarak ilerlemeye devam ediyor.

Son aylarda dünya genelinde yapay zeka teknolojileri çok üst düzeylere ulaştı. İnterneti baştan yazan yapay zeka teknolojileri, herkesin hayatını kolaylaştırmaya başladı. Mühendislerden yazılımcılara, öğrencilerden günlük hayatını kolaylaştırmak isteyen herkes artık AI’den destek almaya başladı. Bu da birçok teknoloji markasının yapay zeka teknolojisine yatırım yapmaya başlamasını sağladı. Şimdilik bu alanda OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ön planda olsa da Google Bard, gelen güncelleme ile farkını ortaya koydu.

Google tarafından bugün yayınlanan bir güncelleme ile Google’ın kendi AI sohbet robotu olan Bard artık çok daha akıllı bir hale geldi. Birkaç ay önce ChatGPT’nin önüne geçmek için Google tarafından hızlı bir şekilde tanıtılan Bard, Google’ın aceleci davranması ile sorunlu bir başlangıç yapmıştı. Bu nedenle değer kaybeden şirket, yeniden bir güncelleme geliştirdi ve Bard düzeltildi. Artık Bard Türkçe biliyor ve çok daha akıllı! İşte detaylar…

40’TAN FAZLA DİL SEÇENEĞİ VAR!

Google, sadece birkaç ay önce ChatGPT’nin önüne geçmek için Google Bard’ı tanıtmıştı. Ancak tam olarak hazır olmadan tanıtılan Bard, sorunlu bir başlangıç yaptığı için Google’a değer kaybettirmişti. Bununla birlikte Google, Bard’a güncelleme getirdi ve şirketin yapay zeka robotu artık daha zeki hale geldi ve çok daha fazla dil seçeneği eklendi. Bugün itibariyle Bard, 40’tan fazla dil seçeneğine sahip.

ESKİ SOHBETLERE ERİŞİM AÇILDI

Dil çeşitliliği ciddi ölçüde artırılan Bard’ın söz konusu özelliği, ilgili dilde doğru telaffuzu duymak ya da metni sesli dinlemek isteyenler için çok kullanışlı bir seçenek sundu. Seslendirmeyi kullanmak isteyenler yalnızca ses simgesine tıklayarak bu talebini karşılayabiliyor. Söz konusu diller arasında artık Türkçe de bulunuyor.

Bard daha önce konuşulanları kaydediyor ancak geçmişe erişime izin vermiyordu. Artık yeni sürümle birlikte bu sorun da düzeltildi ve eski sohbetler de erişilebilir hale getirildi. Bu yenilik, özellikle de uzun soluklu projelerin geliştirilmesinde kullanılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

ChatGPT’ye gelecek yeni özellikler belli oldu!

Teknoloji Haberleri