Google, Apple'ın favori özelliğini getiriyor!

Google, Apple'ın sevilen Acil Durum Uydu Bağlantısı özelliğini Mesajlar uygulamasına getiriyor. Detaylar haberimizde...

Acil uydu bağlantısı Apple'dan sonra Android cihazlara da gelecek. Geçmişte Google, Android 14'e uydu bağlantısı getirme sözü vermişti. Ardından şirket, acil durum uydu sohbetleri için tasarlanmış Google Mesajlar uygulamasına yeni bir arayüz ekliyor.

Google, uydu bağlantısını Mesajlar uygulamasına ekliyor!

Apple, iPhone 14 ve 14 Pro modelleriyle, hücresel ve Wi-Fi kapsama alanı dışında olduğunuz özel durumlarda size yardımcı olacak acil durum uydu bağlantı sistemini kullanıma sundu. Ayrıca Google, Android 14 ile kullanıcılara uydu bağlantısı sözü verdi.

Söz konusu özellik henüz kullanılmamış olsa da şirket bunun için yazılım altyapısını atmış durumda. Qualcomm, Snapdragon çipinde özel donanım sunacağını duyurdu. Öte yandan Google, Mesajlar uygulamasına uydu üzerinden acil durum görüşmeleri için tasarlanmış bir widget ekliyor.

Acil durum çağrısı için UI öğesi dönemi geldi!

Mishaal Rahman'ın Twitter'da (X) paylaştığı bilgilere göre şirket, Mesajlar uygulamasına uydu üzerinden acil aramalar için kullanıcı arayüzü öğeleri eklemeye başladı. Rahman, şimdilik acil durum konuşmasının yalnızca bir yer tutucu olduğunu bildirdi.

Google, bu ortam için yeni bir uygulama yerine posta uygulamasına entegre etmeyi tercih ediyor. Ancak Google, hangi telefonların bu özelliği destekleyeceği konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak belirtildiği gibi uydu desteği, cihazın modem donanımına bağlı olacaktır. Başka bir deyişle, Android 14 çalıştıran tüm cihazlarda uydu bağlantısı olmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Google 25 yaşında!
Telefonum suya düştü ne yapmam lazım ? iPhone'u suya düşenleri kurtaracak bilgiler!
2023’de Başlayacak dizilerin tam listesi

Teknoloji Haberleri