Epic Games'ten skandal karar!

Epic Games, Türk geliştiricilere ödeme yapmayı bırakacağını duyurdu. Şirketin skandal kararı, PayPal gibi uluslararası ödeme devlerinin Türkiye'de herhangi bir hizmet sunmamasına dayanıyor. Peki Steam ödemeleri nasıl alınıyor?

Epic Games, Türkiye'deki oyun geliştiricilerini doğrudan etkileyen bir açıklama yaptı. Geliştiricilere gönderilen bir e-postaya göre, Türk geliştiriciler artık Epic Games üzerinden ödeme kabul edemiyor.

Halihazırda ödeme almaya hak kazanan geliştiriciler, 100 ABD doları veya daha fazla bakiyeler için son ödeme kez alacak. Epic Games neden böylesine skandal bir karar aldı?

Aslında bu kararın Epic Games ile çok az ilgisi var. Şirket, PayPal gibi uluslararası hizmet sağlayıcıların eksikliğinin Türkiye'de ödemelerde sorunlara neden olduğunu söyledi. Bu nedenle Türk geliştiricilere yapılan ödemelerin durdurulmasına karar verildi. Epic Games, 15 Ağustos'tan itibaren bakiyesi 100$ ve üzeri olan Türk geliştiricilere ödeme yapmaya başlayacağını ve bu ödemelerin nasıl yapılacağını e-posta yoluyla da açıklayacağını duyurdu.

Epic Games'in geliştiricilere gönderdiği e-posta

Dora Özsoy tarafından paylaşılan bir e-posta, Epic Games'in şu ana kadar sonuç alınamayan uzun vadeli bir ödeme komisyoncusu aradığını fakat bir sonuca ulaşılamadığını belirtiyor. Şu anda, geliştiriciler için tek seçenek ikametgahlarını Türkiye'den başka bir ülke olarak göstermesi gerekiyor.

Steam, ödemeleri doğrudan bankalar aracılığıyla gerçekleştiriyor!

Steam'in resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, geliştiriciler ödemelerini doğrudan banka hesaplarına alıyorlar. Bu işlem için SWIFT teknolojisi kullanılıyor. Epic Games'in PayPal gibi ödeme işlemcilerini neden kullandığını veya neden Steam gibi Türk geliştiriciler için SWIFT transferleri yapmadığını bilinmiyor. Ancak Epic Games şimdilik kolay yolu seçti ve çözüm üretmek yerine Türk geliştiricilerden vazgeçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mark Zuckerberg ve Elon Musk’ın kafes dövüşü olmayacak!
İrlanda'daki göçmen protestolarının ardından bazı göçmenler İrlandalı halkın evlerine saldırdı
369 siteye erişim engellendi

Teknoloji Haberleri