Elon Musk, Tesla yatırımcılarına sadece bir tweet için 40 milyon dolar ödeyecek

Elon Musk'un 2018 yılındaki Tesla paylaşımlarının incelenmesiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Elon Musk'un davayı 40 milyon dolar ödemeyle kapatmasına karar verildi. Nihai karar 1 Eylül'de açıklanacak.

Milyarder iş adamı Elon Musk'un elektrikli otomobil üreticisi Tesla ile uzun süredir sorunu vardı. Musk'ın yıllar önce Twitter'da yayınladığı bir mesaj hissedarları tedirgin etmişti. Elbette bunun kaçınılmaz sonucu şikayette bulunmaktır. Son haberler Musk'ın Tesla hissedarlarına büyük bir meblağ ödemek zorunda kalacağını ortaya çıkardı. Elon Musk ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki son gelişmelere bir göz atalım.

Bazılarınız hala hatırlıyor; Elon Musk, 2018 yılında Tesla ile ilgili tuhaf bir makale yayınlamıştı. Musk bu yazısında hisse başına 420 dolara şirketin tamamını satın alabileceğini, hatta finanse edebileceğini söylemişti. Bu durum Tesla hissedarlarını endişelendiriyor. Çünkü yatırımcıların bu açıklamaya göre pozisyon alması gerekiyor. Bu sürecin Elon Musk'a milyonlarca dolara mal olacağı son nokta burası.

40 milyon dolardan fazla ödeme yapacak

Elon Musk'tan veya yatırımcılardan başka itiraz gelmezse Elon Musk, 3.350 yatırımcının her birine 12.400 dolar ödemek zorunda kalacak. Bu da toplamda 40 milyon doların üzerinde bir ödemeye denk geliyor. Bunun Elon Musk için çok fazla bir para olmadığı söylenebilir. O an; Davayı inceleyen bir uzmana göre yatırımcıların toplam kaybı 12 milyar doları aştı. Elon Musk'un bundan çok daha az ödeyecek olmasının üç nedeni var. Birincisi, uzmanların 10 günlük kaybı hesaplamak için baz aldıkları. Mahkeme jürisi 27 saatlik bir süreci esas aldı. Ayrıca 40 milyon dolarlık ödeme yalnızca nakit işlemleri içeriyor. Türev alım satım işlemleri hesaba dahil değildir. Nihai; Davaya tüm Tesla yatırımcıları dahil değil. Bütün bunlar Elon Musk'un kazancını azalttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

WhatsApp arama yaparken IP adresini gizleyecek
En iyi photoshop uygulamalarını öğrenmeye hazır olun!
Popüler özellik yakında Youtube Music'e geliyor!

Teknoloji Haberleri