E-ticaret yapan kadın kooperatiflerine tek platform üzerinden erişim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, e- ticaret yapan kadın kooperatiflerine tek bir platform üzerinden erişim imkanı getirdiklerini açıkladı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "Uluslararası Kooperatifler Günü" nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Bakan Göktaş, kooperatiflerin sürdürülebilir kalkınma ve istihdamı artırmada önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, kooperatiflerin geçmişten günümüze her daim toplumsal ve ekonomik ihtiyaçlara çözüm üreten önemli kuruluşlar olduğunu kaydetti. Bakan Göktaş, bu doğrultuda Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzaladıkları "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" ile 81 ilde birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında kadın kooperatiflerini desteklemeye devam ettiklerini vurgulayarak, "Kadınlar, kooperatifler aracılığı ile ekonomik güçlerini bir araya getirerek kendi iş fırsatlarını yaratıyor ve yaşam kalitelerini yükseltiyorlar" dedi.

1012 YENİ KADIN KOOPERATİFİ

Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla 910 çalıştay ve bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Bakan Göktaş, "Kadın, ülke olarak geleceğe güvenle bakabilmemizin anahtarıdır. Güçlü bir ülkenin temelinde kadınlarıyla güçlü olan bir toplum vardır. Bu kapsamda, 1012 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek olduk. Ürün geliştirme, gıda güvenirliği ve ürün hikayeleştirme gibi konularda toplamda 1200 kişiye eğitim verdik. Gerçekleştirdiğimiz tüm bu faaliyetlerden, bugüne kadar yaklaşık 45 binden fazla kişi faydalandı" ifadelerini kullandı. Göktaş, bakanlık olarak verdikleri danışmanlık hizmeti ile kadın kooperatiflerinin ürünlerinin bu topraklara has olduğunu gösteren "coğrafi işaret" almalarına kolaylık sağladıklarını vurguladı.

Bakan Göktaş, "Kooperatifler e-ticaret ile daha güçlü" temasıyla, Kadın Kooperatifleri Ağı Web Portalı'nda kayıtlı olan ve e-ticaret yapan kadın kooperatiflerinin görünürlüklerini artırmalarına ve ekonomik yönden güçlenmelerine destek olduklarını da belirterek, "Bu doğrultuda https://kadingirisimci.gov.tr/ web sitemizde bugün itibarıyla "Ben De Varım" uygulamasını kullanıma açıyoruz. Attığımız bu adım ile e-ticaret yapan kadın kooperatiflerinin web sayfalarına https://kadingirisimci.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Böylece e- ticaret yapan kadın kooperatiflerine tek bir platform üzerinden erişim imkanı getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

KIRSALDA YAŞAYAN KADINLARA PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Kooperatiflerin kadınlar için önemli olduğunu ve bu alanda farkındalık yaratmak, sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek için ilgili taraflarla çeşitli protokoller de imzaladıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, "Bu kapsamda geçtiğimiz gün, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile "IPARD Programına İlişkin İşbirliği Protokolü" imzaladık. Bu protokol ile TKDK tarafından kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin kırsal kalkınma desteklerinden daha etkin faydalanmalarını sağlayacağız. Protokol kapsamında kırsalda yaşayan kadınlara ücretsiz "TKDK Proje Hazırlama Eğitimi" verilecek. Bakanlık olarak ivme kazandırdığımız kadın girişimciliği çalışmalarını TKDK ile iş birliğinde daha da çok kadına ulaşarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, tüm kooperatiflerin 6 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü'nü kutluyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Diyarbakır'da kum yüklü kamyon devrildi, şoför yaralandı
Yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorladılar: 5 kişi tutuklandı

Teknoloji Haberleri