Discord ne zaman açılacak? Erişim engeli gelmişti! Discord açılacak mı, ne zaman kapandı, kapatıldı mı?

Discord uygulamasına giriş yapamayan kullanıcılar "Discord ne zaman açılacak, erişim engeli mi geldi?" sorusunu merak ediyor. Peki Discord ne zaman açılacak, kapatıldı mı?

Discord uygulamasına giriş yapamayan kişiler "Discord kapandı mı, erişim engeli mi geldi?" sorularını merak ediyor. Ankara 1. Sulh ceza hakimliği kararıyla sosyal medya platformu Discord'a erişim engeli getirildi. Çok tartışılan uygulama sosyal medyada şiddet suçları işleyen gençlerin kullanımıyla gündeme gelmişti. Peki Discord açılacak mı, ne zaman açılacak?


DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konu hakkında paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."

Discord uygulamasının ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Ancak açılma duyurusu veya konu hakkında başka bir gelişme yaşandığında sayfamızda yer vereceğiz.


DİSCORD NEDİR?


Discord, topluluk kurma amacıyla tasarlanmış bir Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformu olarak ifade edilir. Platform, Aralık 2020 tarihi itibarıyla 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahiptir, ayrıca aylık 140 milyon aktif kullanıcısı vardır.

Popüler platform Discord Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı üzerinde çalışabilmektedir. Oluşturmuş olan Discord sunucularında yeni ses, metin veya stage kanalları açılıp giriş kullanılabilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi
13 yıl 5 ay hapis cezası bulunuyordu: Aranan firari hükümlü yakalandı
Denetime takıldı, üzerinden çıkmayan kalmadı: Sahte polis kimliği, MİT kartı, tabanca...'

Teknoloji Haberleri