Bataryası dolu telefon kapanıyor: Nasıl çözülür?

Şarj edildikten sonra bile gücün izinsiz kapanması çok can sıkıcı. İşte pil dolduğunda telefonun kapanması sorununun çözümleri.

Akıllı telefonların da diğer elektronik cihazlar gibi bir kullanım ömrü vardır. Çeşitli arızalar ve sorunlar, bu cihazlardaki kullanıcı deneyimini zaman içinde olumsuz etkileyebilir. Bunlardan biri, şarj edildikten sonra bile otomatik olarak kapanacak olmasıdır. Telefonum şarjı dolduğunda neden kapanıyor, nasıl düzeltebilirim, sorularınızın cevapları bizde.

Pil dolduğunda telefonun kapanması düzeltildi

Daha önce de belirttiğimiz gibi, akıllı telefonlar zamanla bozuluyor. İlk sorun genellikle pil tarafında meydana gelir ve çeşitli şarj sorunlarına neden olur. Kullanıcıları en çok sinirlendiren batarya sorunlarından biri de batarya dolu olduğu halde telefonun sebepsiz yere kapanmasıdır.

Ne yazık ki, bu sorunu çözmek için uygulanabilecek çok sınırlı çözümler var. Batarya dolu olduğu halde telefon kapandığı için bu batarya ömrünün sonuna gelmiş demektir. Şu anda, pil şarj oranı aşınma nedeniyle yanlış hesaplanmıştır. Böylece, görünüşte dolu olan bir pil, şarj tutma yeteneğini kaybeder ve birdenbire kapanmaya başlar.

  1. Arka plan uygulamalarını kapatın.
  2. Güncellemelerin pil performansı üzerindeki etkisi kapsamlı bir şekilde araştırılmalıdır.
  3. Kullanılmadığında GPS'i kapatın.
  4. Evde WiFi, dışarıda mobil veri mantığını devralır. Yani birini kullanırsanız, diğerini her zaman kapalı bırakın. Kullanıcı deneyimini bozmamak için ekran parlaklığını yeterince düşük tutun.
  5. Asla kalitesiz şarj adaptörleri veya kabloları kullanmayın.
  6. Telefonunuzu yüzde 0'dan yüzde 80'e kadar şarj edin. Bu, şarj döngüsü %100'e kıyasla tamamlanmadığından pil ömrünü önemli ölçüde artırır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Google Play Store yenilendi!
Samsung Galaxy Watch 6 çıktı : Galaxy Watch ile tanışın!
Apple yeni işletim sisteminin beta sürümünü yayınladı

Teknoloji Haberleri