Avrupa’da engellenen Threads’in 13 sayfalık raporla 3 yeni özelliği sızdırıldı!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’a rakip olarak ortaya çıkan Threads, Avrupa’da engel sorunu ile karşılaşmasına rağmen büyümeye devam ediyor. İlk haftada 100 milyon kullanıcıya ulaşan platform gelen engellemelere rağmen 3 özelliği ile dikkat çekti.

Dünya genelinde yaygın şekilde kullanılan Twitter, geçtiğimiz yıl Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci oldukça sancılı geçmiş ve sonunda Twitter’da değişimler de başlamıştı. Son dönemlerde çeşitli sorunlarla karşılaşan Twitter’ın söz konusu sorunları yaşadığı dönemde Meta, Twitter’a rakip olarak Threads’i piyasaya sürdü. İlk haftada 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads, Avrupa’da birçok engelle karşı karşıya kaldı.

Avrupa’da engellenmesine rağmen büyümeye devam eden Threads, henüz ilk haftasında 100 milyon kullanıcı tarafından kayıt aldı. Avrupa Birliği’nin (AB) bazı yasal gerekçeleri nedeni ile Avrupa bölgesinde kullanılamayan Threads uygulaması bu nedenle Avrupalı kullanıcılar tarafından VPN aracılığı ile kullanılabiliyor. Ancak WhatsApp, Instagram, Facebook ve Messenger’ın çatı şirketi Meta, Instagram üzerinden kullanılabilen Threads uygulamasının VPN bağlantılarının engellendiğini doğruladı. Buna rağmen uygulama yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. İşte detaylar…

DM OLMAMASI ELEŞTİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Threads, Meta tarafından Instagram’a bağlı olarak kullanılabilir hale getirildi. Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’da ortaya çıkan bazı sorunların gündeme geldiği dönemde piyasaya sürülen ve bu etkiyle de çok ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşan Threads, yeni özellikleri ile kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor. Büyüme planı olan Threads platformu, Twitter’a gelen “Tweet görüntüleme kısıtlamasından” yararlanarak 1 ay erken şekilde piyasaya sürülmüştü. Ancak Threads, özellikle de “DM” (direkt mesaj) özelliği olmadığı için eleştirilmişti.

3 YENİ ÖZELLİK SIZDIRILDI

Sosyal medya analisti Matt Navara’nın yaptığı paylaşıma göre sızdırılan ve Business Insider’ın eline geçen 13 sayfalık bir Threads raporunda, platforma getirilmesi beklenen 3 yeni özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında ise “Trend Topic” bölümü, geliştirilmiş arama yapma seçeneği ve direkt mesaj özellikleri yer alıyor.

Threads uygulaması birden fazla hesabın desteği ile sadece takip edilen kişilerin yaptığı paylaşımları kronolojik sıra ile gösteren bir akışa sahip. Ayrıca platform, hashtag desteği ve gönderileri düzenleme olanaklarının da getirileceğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kullanıcıların yarısı gitti: Threads büyük kayıplar yaşıyor!

Teknoloji Haberleri