Android artık casus takip cihazı algıladığında kullanıcıları uyarıyor!

Google, Android işletim sistemine gizliliği ve güvenliği artıran yeni özellikler ekliyor. Artık yakınlarda bir casus takip cihazı algılandığında kullanıcılar bilgilendiriliyor.

Google, Android kullanıcılarını istenmeyen gözetleme konusunda uyarmak için yeni bir özellik tanıttı. Şirketin hedefi, AirTag'ler gibi konum tabanlı izleme cihazlarının casusluk amacıyla kullanılmasını önlemek. Yeni korumalar bunu güzel bir şekilde engelliyor gibi görünüyor. Hepimizin bildiği gibi, izleme cihazları kayıp eşyaları ve evcil hayvanları bulmak için tasarlandılar. Ancak kötü amaçlara sahip kişiler bu cihazları insanları izlemek için kullanabiliyorlar. Google'ın yeni koruma sistemi, cihazların bu tür kötüye kullanımını önlemek için tasarlanıyor.

Bildirimle uyaracak

Android cihaz sahipleri artık yakınlarda hareket eden takip cihazları tespit edildiğinde bilgilendiriliyor. Kullanıcılar izleyiciyi haritada bulabilir ve izleyiciyi bulmak için sesli bir alarm çalabilir.

Şu anda bu yeni özellik yalnızca Apple AirTag'leri tanıyor. Ancak gelecekte diğer izleme cihazlarını da tespit edebilecek. Şirket, yeni özelliğin Android kullanıcıları için gizliliği ve güvenliği artırmayı amaçladığını söyledi.

İzleyici algılama, Android 6.0+ cihaz kullanıcıları için kademeli olarak kullanıma sunuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Oppo Find N3 resmen doğrulandı
Epic Games'ten skandal karar!
Xiaomi 14 Pro+’ın teknik özellikleri belli oldu!

Teknoloji Haberleri