2023'te yurt dışından cep telefonu getirmek ne kadara mal olacak, pasaporta cep telefonu kaydettirmek ne kadar?

Resmi Gazete'de yayınlanan bir kararla, her yıl IMEI kayıt ücreti ve diğer ücretler sıfırlanıyor. Bu bağlamda, yakın zamanda açıklanan bir kararla, 2023 yılında cep telefonlarının pasaportlara kaydedilmesine ilişkin ücretler yeniden belirlendi...

Necdet Oktay Apaydın - Yurt dışına seyahatlerinde cep telefonlarını bizzat yanlarında götürmek isteyen kullanıcıların Türkiye dışından getirdikleri cep telefonlarını kullanabilmeleri için IMEI kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Pasaporttaki bu kayıttan sonra telefon serbest bırakılabilir ve kullanılabilir. Peki 2023'te cep telefonunu pasaporta kaydettirmek için ne kadar ödenecek?

2023 IMEI kayıt ücreti, cep telefonunu yurt dışına çıkarma ücreti ne kadar?

Bununla ilgili bir karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Bununla birlikte 2023 yılında yurt dışından getirilen cep telefonlarını kullanırken talep edilecek IMEI kayıt ücreti de belli oldu. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL ÖTV tahsil edilecektir. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt ücreti 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı. Temmuz 2023'te alınan yeni bir kararla IMEI kayıt ücreti artırıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan bir kararla, Temmuz 2023'ten itibaren IMEI kayıt ücretinin artış oranı belirlendi. Temmuz 2023'te IMEI kayıt ücreti 6.000 91 TL'den 20.000 TL'ye çıkarılacak. Bu tutar 2023 yılı sonuna kadar geçerlidir. Bu tutar 2021 yılında 2006 TL olarak sabitlenmiştir.

TELEFONU PASAPORTA KAYDETME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kayıt işleminin tamamlanması için //www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) Ücretinin (2023 yılında 20.000 TL) ödenmesi gerekmektedir. TC kimlik numarası ve yabancı kimlik numarasına sahip kişiler için tek kayıt noktası olan e-Devlet Kapısı, e-Devlet şifrelerini https:
Kayıt işlemini tamamlamak için http://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden sisteme giriş yapmanız ve sizden istenen bilgileri girmeniz gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Türk gazeteciler için Schengen çağrısı: Ayrımcılığa son verin
2023’ün en güçlü pasaportları açıklandı: İlk sırada kim var, Türkiye kaçıncı?

Teknoloji Haberleri