Wilfried Zaha'nın Galatasaray kariyeri sona erdi! Transfer olacak... İşte yeni kulübü

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Wilfried Zaha gösterdiği skor katkısına rağmen takımda yer edinmeyi ve taraftara kendisini sevdirmeyi başaramadı. Derbi kadrosuna alınmayan Fildişili için sezon sonu yeni bir transfer görünüyor.

Geçen sezonki şampiyonluk sonrasında bu sene de ipi göğüslemek isteyen Galatasaray'ın özellikle Şampiyonlar Ligi'nde büyük beklentilerle imza attırdığı Wilfried Zaha her ne kadar goller atıp asistler yapsa da artık kadroda düşünülmüyor. Afrikalı futbolcu için Okan Buruk da yönetime olumsuz rapor verdi ve gelecek sezon oyuncuyla çalışmak istemediğini dile getirdi. Fildişili deneyimli yıldız için yaz aylarında gelecek teklifler değerlendirmeye alınacak. Zaha da ayrılmaya sıcak bakıyor.

Yıllık maaşı 7 milyon euroya yakın

Galatasaray 24 Temmuz 2023 tarihinde sözleşme imzaladığı Wilfried Zaha ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını duyurmuştu. 31 yaşındaki kanat oyuncusunun senelik maliyeti ise 7 milyon euroya yakın. KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı; "Profesyonel futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya net 2.330.000 Euro tutarında imza ücreti ve her bir futbol sezonu için net 4.350.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Hazır gelmedi

İlk kez İngiltere dışına çıkan Wilfried Zaha, Galatasaray kariyerine istenen seviyede başlayamadı. Sakatlığını tam atlatamamış ve iyileşme sürecindeydi. Ardından da maç kondisyonunu bulana kadar uzun bir süre geçti. Bu esnada Kerem Aktürkoğlu performansıyla formanın hakkını vermeyi başardı. Zaman zaman mevki sıkıntısı yaşansa da Zaha yavaş yavaş sahada yer almaya başladı. 10 gol atıp 5 de asist yaptı ama kimsenin gözüne giremedi. Takımın bir parçası olmayı başaramadı.

Sezon sonu yolcu

Türkiye macerasından kendisi de memnun olmayan Wilfried Zaha farklı bir yere gitmeye sıcak bakıyor. Yönetim de başta Okan Buruk'tan gelen rapor doğrultusunda ayrılık için kolaylık sağlayacak. Gelen tekliflere olumlu yaklaşılması ve maaş yükünden kurtulmak için her şeyin yapılması bekleniyor.

Talipleri var

Premier Lig'de piyasası bulunan Afrika asıllı yıldız için West Ham United ve Aston Villa devreye girdi. Hızı, içeri kat edişleri ve tekniği ile adından söz ettiren tecrübeli futbolcunun bonservisi eğer makul seviyede olursa teklif yapılacak. 2026'ya kadar kontratının bulunması her ne kadar sorun gibi görünse de Başkan Dursun Özbek ve ekibi yeni yıldızlara yer açmak için Zaha'yı göndermek amacında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri