Vincenzo Montella: Ben takımımla gurur duyuyorum

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçının ardından, "Ben takımımla gurur duyuyorum" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Bence çok iyi bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Takımımızla gurur duymamız gerekiyor. Ben takımımla gurur duyuyorum. Çünkü müthiş bir Türk ruhuyla çıktılar, oynadılar. Yenilmemize rağmen bu oyuncular gördükleri sevgiyi gerçekten hak ediyorlar. Hepsini alınlarından öpmek gerekir" dedi.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İyi bir turnuva geçirdiklerini belirten Vincenzo Montella, "Neyimiz varsa verdik. Bence çok iyi bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Biz bir araya geldiği zaman Hollanda ile birlikte düşündüğümüzde, İspanya'yı da o gruba dahil ettiğimizde bizden 1 maç fazla kazandılar. Biz daha büyük şevkle savunma yapan ve oynayan bir takımız. Meslektaşlarım ve diğer futbol profesyonelleri de beni tebrik ettiler, bu şampiyonadaki performanstan dolayı. Çok genç oyuncularımız var. 4-5-6 oyuncumuz burada değildi. Avrupa Şampiyonası'ndaki en genç takımız. Takımımızla gurur duymamız gerekiyor. Ben takımımla gurur duyuyorum. Çünkü müthiş bir Türk ruhuyla çıktılar, oynadılar. Yenilmemize rağmen bu oyuncular gördükleri sevgiyi gerçekten hak ediyorlar. Hepsini alınlarından öpmek gerekir. Avrupa Şampiyonası'ndaki performanslarıyla mutlu ettiler, gurur duyduk. Bu şampiyona sonrasında benim düşüncem Türkiye'ye gelecekte farklı bir gözle bakılacak ve büyük ihtimalle daha fazla saygıyla bakılacak" ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZE YENİ HEDEFLER KOYACAĞIZ"

Takımıyla gurur duyduğunu söyleyen Montella, "Bir sonraki turnuva eylül ayındaki Uluslar Ligi. Bizim hedefimiz o turnuva. Daha sonra dinlenme şansımız olacak. Önümüze yeni hedefler koyacağız. Uluslar Ligi'nde 1. Ligi'ne girmek istiyoruz ve Dünya Kupası elemelerini geçmek istiyoruz. Takımımla gurur duyuyorum. Çünkü çoğu çok genç oyuncular. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamak isterim" şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam sözlerine şu şekilde sürdürdü:

"Şu an belki de yapılması gereken şey, neler yolunda gitti, bunun altını çizmek. Ben pişmanlık duymuyorum. Oyuncularımın da pişmanlık duymaması gerekir. Tabii hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü daha fazlasını hak ediyorduk. 3 maç kazandık ve Türk rekorunu egale ettik. Artık geleceğe bakıyorum. Artık geleceğe daha güvenle ve net bir şekilde bakıyorum."

"GURUR DUYUYORUM"

Dünyadaki futbolseverlerin milli takıma sempati ve sevgiyle baktığını vurgulayan Montella ,"Bu turnuvada oynadığımız futbol, yaptığımız şeye baktığımızda, çıkardığımız dersler, güzel hisler. Tecrübesizlik demek kolay ki doğru. Çünkü maçın kilit bir anında belki topu biraz daha farklı çevirebilirdik. Sahadaki birçok oyuncu bugün kulüplerinde de sezon içerisinde çok devamlılık göstermemiş oyuncular. Bu hep unutuluyor. Tecrübe dediğiniz şey çıkıp oynadığınızda ediniyorsunuz. Bir miktar belki de bu boyutumuz eksikti. Bu seviyede futbol oynama alışkanlığımız artabilir. İkinci yarı biraz daha iyi olabilirdi, öyle olsaydı belki de incelenmesi gereken mükemmel bir takım örneği olacaktık. O da biraz ilginç olurdu. Kesinlikle burada büyük bir tecrübe edindik. Bu turnuvada oyuncular çok tecrübe edindi. Sahada nasıl oynadığımıza baktığımızda şunu söylemek lazım, Türkiye'de bu takıma büyük bir sevgi duyuluyor. Dünyanın başka bir yerindeki futbolseverler de bu takıma sempati ve sevgi ile bakıyor. Bundan gurur duyuyorum. Bu bizim attığımız bir temel. Kendimizi iyileştirmeye devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Mücadelenin hakemi Clement Turpin hakkında da konuşan İtalyan teknik adam, "İşin o tarafında çok şanslı değildik, bu akşamki hakem dediğinizde. Fazla bir şey eklemek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARIMIZ SONUNA KADAR DESTEKÇİMİZ OLDU"

Türk taraftarlardan övgüyle bahseden Vincenzo Montella, "Taraftarımız sonuna kadar bizim destekçimiz oldu. Büyük bir gururla ve tutkuyla, birinci günden itibaren takımın arkasında oldu, sadece maç içerisinde değil. Beni gerçekten gururlandıran şey, bu akşamki yenilgiden da sonra taraftarların sevgilerini göstermeye devam etmesi oldu. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella, Arda Güler ile ilgili, "Bu seviyede bu kadar süreklilikle daha önce oynamamıştı. Ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Geleceği parlak. Çok daha iyi bir oyuncu olacaktır" sözlerini sarf etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri