Ünlü tenisçi kariyerine son vererek emekli oldu

Ünlü tenisçi Rafael Nadal, kariyerine son verdiğini ve emeklilik kararı alarak kortlara veda ettiğini açıkladı.

Tenis sporunun efsane ismi İspanyol tenisçi Rafael Nadal, kariyerini noktaladığını ve emeklilik kararı aldığını açıkladı. Tenisteki başarısıyla dünyaca ciddi bir üne sahip olan Nadal'ın bu kararı sporseverleri oldukça üzdü.


Kasım ayında Davis Cup'a çıkacak olan Rafael Nadal, oynayacağı musabakanın ardından kariyerine son vereceğini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı bir açıklama ile duyurdu. Nadal 12 dilde teşekkür mesajı yayınlarken sevenlerine veda etti.


Rafael Nadal; "Profesyonel tenisten emekli olacağımı açıklamak için buradayım. Gerçek şu ki son 2 yıldır benim için zor geçti. Artık sınırlamalar olmadan oynayabileceğimi düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Rafael Nadal

Rafael Nadal kimdir, neden tenisi bıraktı?

Rafael Nadal, 03 Haziran 1986 yılında İspanya'da doğmuştur. Profesyonel tenis hayatına 17 yaşında başlamıştır. 2004 yılında klasmanda hızla yükselerek Sopot turnuvasını kazanmıştır.

Nadal, kariyeri boyunca 90 tekler şampiyonu kazanmış 37 final maçında yenilmiştir. 11 kez şampiyon olan Rafael Nadal, 4 kez de finalde mağlubiyet yaşamıştır. 22 kez Grans Slam kazanan ilk erkek tenisçi olarak tarihe geçmiştir. Roland Garros'u 14 kez kazanarak rekor kırmasıyla bilinir. Rafaeli Nadar, 38 yaşında emekliliğe ayrılarak tenis kariyerine son verdiğini açıklamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ankara Gar saldırısının 9’uncu yılı: Hayatını kaybeden 103 kişi anıldı
MSB kaynakları açıkladı: Makam aracılığıyla insan kaçakçılığından tutuklanan tuğgeneral hakkında karar
Oyuncu Yurdaer Okur, 'Küçük Prens' eserini, tiyatro ve kum sanatıyla birleştirdi

Spor Haberleri