Türkiye okçulukta Avrupa'nın zirvesinde!

2024 Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda 6 madalya kazanan Türkiye, ülkeler sıralamasını birinci sırada tamamladı.

Almanya'nın Essen kentinde gerçekleşen 2024 Açık Hava Avrupa Şampiyonası, bugün tamamlanan Klasik Yay takım ve bireysel madalya maçları ile sona erdi.

Milli sporcu Mete Gazoz, klasik yay erkekler finalinde Slovenya'dan Den Habjan Malavasic'i 6-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Makaralı Yay Kadın Takımlar kategorisinde Ayşe Bera Süzer, Begüm Yuva ve Hazal Burun altın madalya, Makaralı Yay Erkek Takımlar kategorisinde Batuhan Akçaoğlu, Emircan Haney ve Yağız Sezgin gümüş madalya, Makaralı Yay Kadınlar kategorisinde Hazal Burun bronz madalya, Makaralı Yay Karışık Takımlar kategorisinde Hazal Burun ve Emircan Haney bronz madalya, Klasik Yay Erkek Takımlar kategorisinde ise Berkay Akkoyun, Mete Gazoz ve Ulaş Berkim Tümer bronz madalya kazandı.

Okçuluk Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Toplamda 30 madalya verilen Avrupa Şampiyonası'nda 6 madalya kazanarak Ülkeler Sıralamasını 1. sırada tamamlayan Milli Takımlarımızı ve emeği geçen tüm antrenör, spor destek elemanları ve idarecilerimizi tebrik ediyor, bizlere yaşattıkları bu haklı gurur için teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Aile içi tartışma faciayla bitti: Eşini öldürdü; oğlu ve damadını yaraladı
Tokat'ta feci kaza! Cip ile otomobil çarpıştı: Yaralılar var

Spor Haberleri